Wpis z mikrobloga

#nowoczesnapl #petru #pis #polityka #po #bekaznowoczesnej
Dziś na siłowni mnie olśniło
Plan jest prosty.
PO wie że przegra te wybory. Teraz grają już tylko by przegrać jak najmniejszą różnicą głosów - by różnica między PO a PiS była jak najmniejsza. Wiedzą że z PO zaczęli masowo odpływać zawiedzeni wyborcy-lemingi którzy zapewne skierowaliby swoją uwagę na PiS jako drugą największą partię. W ten sposób przewaga PiSu nad PO rosłaby jeszcze bardziej. Dlatego też PO stworzyła sobie nowoczesną.PO która głosi identyczne hasła jak PO w czasach gdy ludzie w tej partii wierzyli jeszcze w jakieś ideały. PO liczy że jej wyborcy którzy odejdą przejdą do nowoczesnej dzięki temu PiS nie zyska głosów.

O co chodzi?
Pis zyskując wyborców PO wygrałby przytłaczająco, mając samodzielny rząd, zmasowaną przewagę w sejmie i swojego prezydenta mogliby robić co chcą - zmieniać konstytucję, rozliczać POowców, itp.
PO liczy teraz że w najlepszym wypadku razem z nowoczesną, PSLem i swoimi partyjniakami oraz częścią lewicy która nienawidzi PiSu będą mieli więcej posłów niż PiS, lub w najgorszym wypadku będą mieli ich troszkę mniej.
Liczą że PiSowi nie uda się utworzyć rządu większościowego lub chociaż "koalicyjnych" będzie tylu że będą mogli blokować niekorzystne dla siebie ustawy PiSu.

• 20
@sermaciej: Wyborcy PO to:
- W większości Lemingi które zagłosują na tego co ma największe poparcie bo "inni i tak nie wejdo". Dzięki medialnej burzy wmawiającej nam jakie to nowoczesna.PO jest świetna itp choć cześć z nich zagłosuje na Swetru.
- Szemrani biznesmeni którzy zagłosują na tego który wygra bo chcą robić z władzą biznesy (czyli teraz zagłosują na PiS)
- I ta niewielka cześć którą serio wierzyła w "idealizm" PO...
@BlackError:

Cóż... idioci są wszędzie, natomiast osoby które głosują na nowoczesną, a nie widzą jakie to wszystko grubymi nićmi szyte... cóż, idioci są wszędzie ( ͡º ͜ʖ͡º)

A na jakie ugrupowanie radziłbyś mi zagłosować, osobie "liberalno-liberalnej"?

@plumkajacy_kalafior:

lemingrad głosuje głównie na wizerunek parti a niewątpliwie PO jest teraz skompromitowana.

Nie widziałem w życiu większego lemingradu od wykopowego.
@miki4ever: robię to pro bono

@wielooczek: nie mam bladego pojęcia, Ja po prostu ostrzegam bo wiem że nowoczesna to przybudówka PO.
Jest tyle znaków na niebie i ziemi i nie sądziłem że tylu ludzie nie tylko się na to nabierze ale i będzie organizowało sobie bojówki na wykopie walczące z tymi którzy wysyłają im linki, zdjęcia i inne dowody na to że to #spiseg
Też bym wolał by ludzie z
@BlackError: Ale ja rozumiem, że partia ta budzi wiele zastrzeżeń. Naprawdę. Ale ideologicznie są mi najbliżsi. A ja od dawna głosuję za ideałami, nie za ludźmi (co by robić popyt na określone poglądy, bo wtedy w przyszłości powstanie dzięki temu więcej ugrupowań). Jak ludzie mnie poważnie zawiodą, to nie dostaną więcej mojego głosu.

Na pewno lepsze to niż nagle zacząć wyznawać socjalistów z PiSu, po uprzednim chełpieniu się swoimi "wolnościowymi" poglądami.
@wielooczek: Ja rozumiem, Wolę lewaka który ma jakieś poglądy bo zawsze można go wyprowadzić z błędu niż leminga którego trzeba by edukować szmat czasu nim cokolwiek zrozumie choć pewnie i tak nie zrozumie.

Ale nowoczesna to oszuści! Zobaczysz ze po wyborach wejdą w nieoficjalną koalicje z PO i PSL.
Oczywiście będą mówili ze bardzo chcieliby coś zrobić ale nie mogą bo są mała partią i inne partie blokują ich projekty natomiast
@wielooczek: oni mają w dupie Twój głos - tak brzydko powiem, bo za 4 lata zdążą już wymyślić coś nowego, pójdą na stanowiska do UE czy do spółek państwowych i " niech ktoś inny się martwi" o głosy takich jak TY.
@BlackError: wolę zagłosować zgodnie z poglądami na partię która wcale nie koniecznie zachowa się tak jak mówisz niż wbrew sobie na kogoś zupełnie po drugiej stroni osi poglądów. Albo cynicznie na tego kto ma szanse itp. Także pozdro, szkaluj dalej.