Wpis z mikrobloga

Przegrywasz 2:1, a robisz zmiany:
1. z ofensywnego pomocnika na defensywnego pomocnika
2. z lewego obrońcy na lewego obrońcę
3. z ofensywnego pomocnika na obrońcę.
Gdzie rozum i logika? Gdzie przytrzymanie i rozegranie piłki przez pomocników? Wrzutki metodą na Szkotów? Heh...

Druga linia nie gra od 35 minuty do 90 tej. Aż się prosiło o korekty w pomocy. Remisujesz szmatą w 94 minucie - jutro nikt nie robi ci zarzutów, że jako trener nie czytasz gry. Za to wszyscy z LEWANDOWSKI na ustach.
#mecz #pilkanozna
  • 10
@Kamzikowy3: Milik chyba miał kontuzję i musiał zejść. Problem polega na tym, że nie było dobrych zmienników, a przynajmniej nie tych do ofensywy. Jedynie Sobiech jako napastnik, bo Milę to już ciężko rozpatrywać jako piłkarza. A tak to sami przecinacy typu Borysiuk, Linetty... Bardziej dziwił mnie właśnie dobór ławki, bo on był niejako przyczyną takich zmian.
@Kamzikowy3: 1. Milik kontuzja i przy 1:1 miał wejść Jodłowiec. Faktycznie trochę głupio wyszło, że akurat w chwili, kiedy miała być przeprowadzona zmiana padła bramka dla Szkocji.
2. Rybus miał żółtą, a Szkoci atakowali lewą, serio, chcesz kończyć mecz w 10? xD
3. Błaszczykowski ciągle wraca po kontuzji, ciągle nie jest w optymalnej formie, a pod koniec meczu łapały go skurcze. Nie mamy nikogo na skrzydło, więc wchodzi prawy obrońca, który
@Kamzikowy3:
1. Milik był kontuzjowany, a Mączyński poszedł wtedy do przodu co złym pomysłem przy jego dzisiejszej grze nie było.
2. nie wiem czemu zmienił Rybusa, może uraz? Ale jeśli nie to faktycznie bez sensu.
3. Olkowski w klubie często idzie na pozycję prawego pomocnika, a Błaszczu wspaniale jakoś nie zagrał, jasne widać że odkąd jest w Romie jest lepiej, ale często gdy trzeba było grać szybką piłkę to ją przetrzymywał,
@Kamzikowy3: No niestety nie miał manewru, bo #!$%@? wziął na ławkę takich (w tym momencie sezonu) ogórków jak Mila, Linetty czy Jodłowiec. Tymczasem Cetnarski robi w Ekstraklasie taką inbę, że obrońcy przeciwnika nie wiedzą co się #!$%@?ło, a Cracovia już prowadzi 3:0 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kamzikowy3: statystyki w pomocy to nie wszystko, ale nawet one potwierdzają moją opinię:
Mila - 8 meczy - 0 astyst, 0 bramek
Jodłowiec - 14 meczy - 1 bramka, 0 asyst
Linetty - 16 meczy - 2 bramki, 1 asysta