Aktywne Wpisy

Ytarka +33
Lubię, gdy dobre rzeczy równie dobrze wyglądają, a Marshall wie, jak to się robi.
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda

Sprzęty, które okazały się strzałem w 10. Takie perełki, poprawiające życie, spędzany czas. Dla mnie? Pierwsze z brzegu to czytnik e-booków oraz dobre słuchawki bezprzewodowe. Mój must have, który wymieniam co kilka lat na topowe modele. U Was?

2. Po upadku komuny namaść siebie na bojownika o wyjaśnianie ważnych spraw
3. Koncertowo #!$%@? na starcie nowego systemu pierwsze ważne wyzwanie - lustrację, która oczywiście była potrzebna
4. Ujawnij sobie tylko te nazwiska, które już głównie nie pracowały dla UOP i były praktycznie nieszkodliwe. Prawdziwa esbecja i ubecja wciąż powiązana ze służbami nie została już ruszona przez Antka. Dlaczego?
5. 10 lat później znowu weź się za kolejną grubą sprawę - WSI, wokół którego krążyła coraz gorsza sława
6. Zamiast uderzyć w tych oficerów WSI, którzy byli zamieszani w szemrane procedery jak np. handel bronią doprowadź do tego, że nikomu z WSI włos z głowy nie spadł
7. Ujawnij za to nazwiska oficerów narażając na to polski interes wywiadowczy i tylko wyłącznie to
8. Tak to dokopałeś mafii z WSI, że polski wywiad ucierpiał, a byli oficerowie WSI wylądowali na cztery łapy na stanowiskach licznych spółek, pozakładali biznesy (np SKOK Wołomin hehe), przeszli na emerytury, a naczelny z nich został częstym bywalcem TV w roli eksperta - Marek Dukaczewski. Wielu z nich wygrywa procesy i dostaje odszkodowania. WOW, ale Antek zagrał im na nosie, super akcja bulwo! A może akcja dobrze przemyślana? Rozpisana w cyrylicy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
9. Chwal się wczoraj planowanym ujawnieniem aneksu w sprawie WSI z pomocą prezydenta Dudy po wyborach po ewentualnej wygranej PiS na spotkaniu wyborczym w dalekim Chicago, rób to jednak w pojedynkę bo nie wie o tym planie ani szef kancelarii prezydenta Dudy, ani żadni działacze PiS
10. Dla przypomnienia - aneksu nie ujawnił Lech Kaczyński, chodź mógł.
11. Czyżby do wojowania Antka dystansowano się w partii zarówno 10 lat temu jak i obecnie? Dlaczego taki to niewygodny kolega partyjny? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
12. Patrząc na to wszystko - czy Antoni Macierewicz to osoba wiarygodna i z czystymi intencjami? Zapraszam do dyskusji.
Generalnie na Antka leje się masę pomyj.
Fakt, że sposób rozwiązania WSI nie był najlepszy. Węzeł gordyjski też został przecięty.
Autor sugeruje, ze winę za późniejsza działalność oficerów WSI ponosi Macierewicz. Ja się zapytam co oni by narobili gdyby byli w służbach ?
To jest tak jak z filmem "Służby specjalne". Macierewicz zły, zwalniał, a na koniec nie wiadomo dla kogo