Wpis z mikrobloga

@kmicolo: mam coś podobnego i będzie średnio. O ile z Kodi to fajnie daje rady, o tyle cokolwiek z internetu (zwłaszcza flash i VP9 z YT) nie ma płynności nawet w 720p. To raczej taka maszynka do excela/worda dla mało wymagających, niż sensowny media center.
  • Odpowiedz
@kmicolo: Ja sobie z Aliexpress zafundowałem Tronsmart Ara X5. Bebechy oparte o Intel Cherry Trail i ma legalne windows 10.
http://www.aliexpress.com/item/Tronsmart-Ara-X5-Windows-10-Smart-TV-Box-Intel-Cherry-Trail-Z8300-Quad-Cores-1-8GHz/32454284308.html
Paczka szła około 2 tygodnie. Było też troszeczkę taniej (137$) ale podobne sprzęty za chwilę pewnie pojawią się lawinowo. Jedyna wada (?) to karta sieciowa nie jest 1Gb ale dokupuję huba usb 3.0 z kartą sieciową
  • Odpowiedz
@kmicolo:
Filmy FullHD 1080p które oglądałem - bez przycięć. Zarówno przez normalny odtwarzacz (best player) jak i Kodi
Streaming - tu na razie mam braki w możliwości testowania pełnych możliwości. Mam łącze 60Mb ale sygnał wifi w miejscu gdzie mam komputerek jest słaby. W tym miesiącu robię remont mieszkania i przenoszę cały sprzęt w inne miejsce i doprowadzam tam kabel + nowa umowa 120 lub 250Mb.
Takie apki jak ipla,
  • Odpowiedz