Wpis z mikrobloga

Mirki...co ja stworzyłem... Nie wiem co mnie podkusiło, ale stworzyłem sos gdzie sam ks. Natanek, jest już pewien, że się szatan się nim interesuje ( )
W związku z tym #rozdajo ()
Bawimy się do godz. 22:00, gdzie pośród plusujących wylosuje 2 osoby za pomocą #mirkorandom ,
Jak przy każdym moim rozdajo, udział może brać każdy, zielonki też.
Wygrani poczują niesamowitą mieszankę sosu na bazie Carolina Reaper , Habanero Chocolate i Naga Jolokia doprawione dla ogłady Jalapeño i zieloną papryką. Tym razem nie będzie wywodów o miodzie z własnej pasieki czy świeżo zerwanej bazyli.. Powiem szczerze... Mocniejszego sosu do tej pory nie stworzyłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)- słowem - PACYFIKATOR


Wołam #goomowesosy gdzie są już pierwszych kilkunastu i testerów mojego poprzedniego sosu (to ten na górze na bazie Trinidad Scorpion)

#ostrezarcie #gotujzwykopem #chilihead
źródło: comment_JsN8eqW41PD9lyuVj9xE5GbC96Qj5G1Z.jpg
  • 72
@DenaresB-I-G:

W 1912 r. lekarz Wilbur L. Scoville opracował pierwszą nowoczesną technikę pomiaru pikantności papryki. Zauważył on, że wrażliwy, ludzki język jest w stanie wykryć kapsaicynę (substancję, która odpowiada za piekący smak papryki) rozpuszczoną w roztworze o milion razy większej objętości - tak niskiego stężenia nie dało się wykryć za pomocą żadnego testu laboratoryjnego. Metoda Scoville’a była prosta. Zanurzał on osobno każdą odmianę papryki w alkoholu i pozostawiał ją tam na