Wpis z mikrobloga

W mojej szkole podchodziło się do klienta, waliło się go z całej siły w plery a potem mówiło "nie garb się, jest pajączek" :)
  • Odpowiedz
  • 2
@Bzionek: Rob cwiczenia "otwierajace" klatke (stabilizacyjne lopatki i np barki) i mysl o tym . Ja przez kontuzje musialem to robic i ogolnie pozycja zgarbiona mi szkodzila wiec sie oduczylem :p(wiadomo nie chodze caly czas jak na kiju xS)
  • Odpowiedz
@Silvan01: C--j z tego, że wymuszanie pozycji prostej jest o wiele bardziej dojebujące kręgosłup niż naturalna pozycja kręgosłupa. Nie mówię tu oczywiście o garbieniu się by móc zbierać grzyby bez problemu, ale o lekkim, naturalnym wygięciu kręgosłupa
  • Odpowiedz
@Elveen: No właśnie dlatego trzeba się przyzwyczaić do spania na plecach zaczynając od poduszki nie napchanej zbyt wysoko. Chodzi o to aby podczas snu kręgosłup zachował prosta postawę, a nie zgarbioną, albo jakąś wykrzywioną. Zresztą przy większych wadach kręgosłupa nawet nie da się spać bez poduszki.
ważne, żeby do snu nie składać poduszki na cztery razy, nie używać kilku poduszek, czy po prostu nie ubijać jej zbyt wysoko.
  • Odpowiedz