Wpis z mikrobloga

Jak to ze mną zwykle bywa, zamiast kończyć zaległe serie, zaczynam nowe ;p chciałem czegoś z supermocami, więc wziąłem się za Toaru Kagaku no Railgun. Nie będę się rozwodził o wrażeniach, wpis stworzyłem by wspomnieć o jednej rzeczy - otóż chyba odkryłem w sobie jakąś dziwną dewiację ;D Jej głos jest dla mnie atrakcyjny. Nie wiem, czy to dlatego że wyróżnia się na tle moe gry aktorskiej, która już po prostu mnie dawno znudziła, czy chodzi o jej specyficzną intonację. Ale podobnie mam z Ahiru z Princess Tutu - skrzeczące głosy z lekką chrypką, mnie to pociąga, a przecież to nie powinno być atrakcyjne :D Czy ja jestem jakiś dziwny ;p? A co do samego Raildex - no po pierwszym odcinku nie spodziewam się cudów, tym bardziej że to J.C.Staff. Schemat goni schemat - uczniowie z super-mocami w zamkniętej przestrzeni/społeczeństwie/świecie walczą ze złem, tu pod postacią złego wykorzystywania mocy przez innych. Myślę, że siłą tej serii będą gagi i humor, w pierwszym epie było to atrakcyjne (scena pod prysznicem, moar pls ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), zatem zapatruję się na więcej nie spodziewając się jakiegoś arcydzieła, a może mnie zaskoczą :).

Obrazek pewnie już był, ale nie chce zagłębiać się w tag z obawy przez jakieś spoilery.

Tylko proszę was - nie piszcie mi, jaka ta seria dalej będzie. Widziałem oceny, wiem że jest sequel i tylko tyle chcę wiedzieć.
#randomanimeshit #toarukagakunorailgun #raildex (tego tagu się tu z tego co widzę używa) #kurokoshirai #
nihon - Jak to ze mną zwykle bywa, zamiast kończyć zaległe serie, zaczynam nowe ;p ch...

źródło: comment_yKaxgADRJ60CW7Hg60BHDcBn3dDYLc65.jpg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
podobnie mam z Zero no Tsukaima - o ile pierwszą serię już dociągnąłem, drugiej już mi się nie chce... monotonia mnie dobija
  • Odpowiedz
@2ndLaw: @jamal013: dobra, zabrałem się za Index, motyw z ubraniem Index czy jak jej tam oczywisty i przewidywalny - za dużo chińskich bajek już widziałem, by wiedzieć, do czego to zmierza ;p ale to dobrze, to dokładnie to, czego się po tych produkcjach spodziewałem, typowe J.C.Staff ;p zobaczymy ile wytrwam.
  • Odpowiedz
@nihon: widzę że jeszcze Cię nie przekonali - mimo że Index i Railgun to zgoła inne serie, oglądając Railgun POTEM jest takie fajne uczucie że się wszystko gdzieś tam z tyłu głowy uzupełnia z wzajemnie.
Index to nie parent story, dzieje się wszystko mniej więcej równocześnie. Railgun to taki niby spin-off a niby nie bo samodzielna seria.

I uważaj, Railgun "cierpi" na nadmiar damskich postaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aha,
  • Odpowiedz
@jamal013: o ile szanuje Shane, to jednak Raildexy stoja kilka poziomow wyżej - zwłaszcza Railgun.

A animacja jak na "stare" produkcje JC Staffu rzeczywiscie dobre. Nie zapominaj też o zajebistych opach made by Mami Kawada :3
Najlepszy chyba był do drugiej serii Indexa.
  • Odpowiedz
@kinky_savage:

Railgun "cierpi" na nadmiar damskich postaci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zaliczę to na plus ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Votlipak: @jamal013: @2ndLaw: ogólnie lekkie to jest, wszystko dokładnie i przejrzyście tłumaczone i powtarzane, żeby nawet taki tłuk jak ja, co często nie ogarnia co widzi i czyta, zrozumiał ;p ale okej, to pierwsze odcinki obu serii,
  • Odpowiedz