Wpis z mikrobloga

#vba Nie lubię tego i to nie lubi mnie. Ale w programie studiów stoi, że muszę to umieć i mnie to nie minie.
Czy mógłbym zatem prosić o sugestie, linki, filmiki i dowolne inne pomoce, które mnie, zupełnemu komputerowemu analfabecie, pomogą rozpocząć batalię z tymże zagadnieniem? :) #informatyka #excel
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Luxik: Coś takiego w katalogu stoi: "rejestracja makr, środowisko programistyczne VBA, modyfikacja kodów rejestrowanych makr, podstawy programowania obiektowego, podstawowe elementy języka VBA i struktura programów w tym języku, pisanie kodów funkcji i makr z wykorzystaniem podstawowych elementów języka i metod numerycznych, przygotowanie i oprogramowanie formularza (obsługa bazy danych, komunikacja z arkuszem, plikami.".
  • Odpowiedz
@Quattroporte93: oho :D części z tego w ogóle nie przerabiałem

ale środowisko poznasz przy nauce, nagrywanie i edycja makr - kwestia śledzenia kody u znajomości angielskiego + Google

struktura = nagrywanie makr i śledzenie kodu

nie bardzo wiem co się kryje pod formularzami i bazami danych, bo nigdy nie miałem z tym kontaktu :) a dużo czasu na to masz?
  • Odpowiedz
@Luxik: W sumie to cały semestr, ale to tylko 2h tygodniowo, na których nie zadzieje się nic konkretnego(= wiele nie pomogą) i mam od cholery innych, bardziej absorbujących rzeczy.
  • Odpowiedz