Wpis z mikrobloga

Mirki - robię porządki z radiami CB itp sprzętem.
Nie mam pojęcia co z tym robić ;/ Poradźcie. Może ktoś coś chciałby?

Sprzęt jest raczej "z górnych półek" CB, ale równocześnie (w dzisiejszych czasach) "za dobry i zbyt skomplikowany na samo CH19", a i na KF krótkofalarski też nie jest łakomym kąskiem...

Patrzałem po allegro, ale zasadniczo "to się nie sprzedaje"

Leżą mi takie radia:
President Jackson (x2, "pierwszy", bez ASC itp, ale MRF477 sprawne!)
President Grant
President Lincoln
Ranger RCI 2950
Maycom EM27 w wydaniu Stabo xm8082 (bez układów AM na płycie, niestety, ale do dołożenia)
i parę innych kwiatków (typu alan 18 albo Stabo xm3034 czyli w zasadzie Harry1 z LCD

Wszystko to jest mniej lub bardziej "zależałe" w krainie wielkiej szafy "kiedyś coś z tym zrobię"... Nie wszędzie są fabryczne mikrofony...
Jakby ktoś o któreś poważnie pytał, to mogę podłączyć, dobrać jakiś mikrofon, sprawdzić jak trzyma częstotliwość itp. Teraz to już nawet nie pamiętam w jakim stanie które radio wylądowało w szafie.

#motoryzacja #samochody #cbradio #cb #19 #gielda #krotkofalarstwo #sprzedam
  • 8
@jotodupca: nie tyle nie ma ofert na allegro, co widzę że te same kilka radii regularnie wraca, nie sprzedaje się, za dwa -trzy miesiące znów widzę wystawione radio, znów nikt nie kupił i tak w kółko...

A co do cen - to jakby ktoś był zainteresowany (radiem, a nie cebuladealem) to by pewnie coś zaproponował ;)