Wpis z mikrobloga

#zeglarstwo #kursnapatent #martineznamorskiejfali
Dziś ostatnie chwile manewrów rozpoczęte... jeśli warunki będą sensowne to może do środy jeszcze popływam. W piątek próbny egzamin, w sobotę Państwowy. To był fajnie spędzony czas, sporo się nauczyłem i jeszcze cholernie dużo mam przed sobą, ale do egzaminu czuję się już nieźle przygotowany.
Na foto Gdańsk. Dziś flauta prawie ale za to widoczność świetna. Z Gdyni widać było nabieżniki na Westerplatte i oczywiście latarnię na Helu.
martinez98 - #zeglarstwo #kursnapatent #martineznamorskiejfali
Dziś ostatnie chwile ...

źródło: comment_fFCX5A01SJlBbD1k3uc5Eoyz10VNjuer.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek: Się dobrze zastanów, bo on ze swoim szwagrem ostatnio w marinie na Helu tak świętowali, że słyszałem ich z 200 m jak wracali na łajbę... musisz mieć silny organizm, ja przy nich zostałem abstynentem, bo już bym nie żył.
  • Odpowiedz
@reddin: a to gratulacje :)

chodziło mi o dokładniejszy opis :) zadanie z nawigacji jak mniej więcej wygląda? wpychają tam pływy? ile jest czasu? Zadanie z nawigacji tez jest oceniane na bieżąco, bezpośrednio po egzaminie?

Czy każdy egzaminowany robi odejście, człowieka, dryf i dojście? mob tylko na żaglach czy tak i tak? w porcie tylko na silniku pewnie? ten egzaminowany "dowodzący" nie dotyka się niczego, tylko stoi i rzuca komendami
  • Odpowiedz
a to gratulacje :)

Dzięki :)

chodziło mi o dokładniejszy opis :) zadanie z nawigacji jak mniej więcej wygląda? wpychają tam pływy? ile jest czasu? Zadanie z nawigacji tez jest oceniane na bieżąco, bezpośrednio po egzaminie?

Pływy
  • Odpowiedz