Wpis z mikrobloga

#fallout #falloutnewvegas

Mirki, pytanie do tych co w New Vegas spędzili więcej czasu niż na dworze....

Przymierzam się już chyba 7 raz do nowej postaci, za każdym razem coś nie pasuje....

Czy charyzma jest AŻ tak przydatna? Czy jest aż tyle opcji dialogowych które mi pomogą w trakcie rozgrywki? Wiem że percepcja jest stratą statystyk, jednak przy 6 jest profit dający 50% więcej obrażeń przy uderzeniach krytycznych. (Czy może jednak się z tym pożegnać?)
Jak to jest z profitami i ich wymaganiami, jeśli potrzebuję mieć np 6 pkt do odblokowania danego profitu, to czy mając 5+1 z implantu to czy nadal będę mógł w niego dodać? Czy to samo tyczy się bonusów z przedmiotów? Wiem że można nosić hełm i czapkę jednocześnie, ale czy okulary też? (W to jednak wątpię) Jakieś inne porady w tej tematyce?
Wiem że "nie wolisz sam się przekonać/sprawdzić?" #!$%@?, już 7 raz zaczynam postać bo za każdym razem mi coś nie pasowało także miło by było gdyby mnie ktoś uprzedził przed czymś czego bardzo mogę żałować w trakcie rozgrywki.
Przy okazji chętnie dowiem się o ciekawostkach typu "Mając X punków Y będziesz mieć możliwość otrzymania czegoś unikatowego?
Zapraszam do dyskusji

TELL ME!!
  • 6
  • Odpowiedz