Wpis z mikrobloga

@justlogin: popieram, chociaż teraz i tak jest lepiej niż np. rok temu. Jak z dzieciakami to warto wcześniej sobie zaplanować trasę, żeby np. trafić na porę karmienia zwierząt. Plan ZOO jest na oficjalnej apce Androidowej (inne platformy chyba też są wspierane). Z weekendem to chodziło mi o to, że są straszne kolejki do wejścia i później przy zwiedzaniu (głównie tunel w oceanarium). Dzieci w zależności od wieku mogą "zarażać się" płaczem
@novaq: Jeżeli chodzi o czekanie w kolejce przy kasie, polecam również inny trick: wejdź od strony Bramy Japońskiej(https://goo.gl/GbfdJf) Tam nigdy nie ma kolejek, trzeba tylko kawałek wzdłuż Odry przejść, co polecam - ładnie odnowiony mur Zoo z malowidłami zwierzaków. Płatność normalnie gotówką i kartą.

Samo Afrykarium - fajne, robi się coraz ciekawiej, przybywa zwierzaków. W godzinach szczytów trzeba czekać w kolejce przed budynkiem - dość szybko się rozładowuje, ale im
@novaq: no i weź pod uwagę, że łażenie po zoo to tak z 5h minimum, więc najpóźniej wejdź koło 12.
a samo afrykarium całkiem spoko, chociaż ja bym nie pojechał aż z krakowa specjalnie tylko po to ;P
warto też jakieś kanapki sobie wziąć do zoo, bo te knajpy tam w większości to śmieciowe jedzenie, a w jednej dali mi niedopieczoną zapiekankę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@novaq: a jakbyś chciał super lody naturalne dla siebie i rodzinki, to warto podejść kawałeczek na curie skłodowskiej 91, nowiutka lodziarnia i mają mega smaczne i dobre lody.
a jeszcze kawałek dalej, przy łukasiewicza 18 jest pasibus, czyli super smaczne i zdrowe burgery, nie żadne makdonaldy :D
sprawdź sobie na google mapach jak to blisko, ale street view sie nie sugeruj, bo fotki sprzed roku i tych lokali jeszcze nie było
@novaq: od strony odry zawsze jest kolejka ;-) za dużo ludzi juz wie o tym wejściu. Na majówkę stało sie tam dłużej niz przy głównym.
Pasibusa również polecam, wygrali ostatnio chyba jakas ogólnopolską nagrodę.