Aktywne Wpisy

OldTimer11 +59
Moja różowa ogląda cały sezon od początku i przed chwilą zwróciła mi uwagę na rzecz, która CHYBA została tu przegapiona. W 4 odcinku gdy weszła Luśka to przy stole zapytała ona Szczocha skąd jest i on odpowiedzial że z Łodzi. Łucja na to, że mają wspólnych znajomych z kortów tenisowych. Na te słowa Szczoch dosłownie zamiera.
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a
Może Lucy go kojarzy z reala. Może wie jaka jest prawda na temat szczochowego życiorysu, a

dracar +33

1. Jeśli większość uchodźców trafia najpierw do państw islamskich (Turcja, Jemen, Liban), gdzie są bezpieczni, to czy w momencie, kiedy trafiają do Europy, nie stają się raczej imigrantami ekonomicznymi?
2. Czy według was Polska ma jakiekolwiek zobowiązania wobec uchodźców? Nie chodzi mi o konwencje prawa międzynarodowego, czy nakazy Unii Europejskiej, lecz o kwestie moralne. Nie mieliśmy udziału w sytuacji, do której doprowadzono w Syrii, nie mieliśmy również nigdy żadnych kolonii.
3. Czy pomoc Syryjczykom nie stwarza pewnego problemu etycznego? Europa nie zamierza masowo przyjmować uchodźców z państw Afryki, którzy są w dużo trudniejszej sytuacji niż stosunkowo dobrze sytuowani Syryjczycy, których stać na podróż do Europy.
#lewica #neuropa #islam #imigranci #polityka
2. Wobec uchodźców ma. Ratowanie życia ludzkiego. Wobec imigrantów nie ma.
3. Większy problem etyczny stwarza kilkadziesiąt tysięcy potomków Polaków wygnanych na Sybir, którzy do dziś nie mogą się doczekać repatriacji. Zanim zaczniemy zbawiać świat, powinniśmy zadbać o swoich.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora