Wpis z mikrobloga

@sosnas: jak ja zdawałem (ponad rok temu) to jednym z zadań było właśnie parkowanie równoległe (wjazd tyłem - wyjazd przodem). Oprócz tego skośne (wjazd przodem - wyjazd tyłem) i prostopadłe. Takie 3 podpunkty były. Mi trafiło się parkowanie prostopadłe (wjazd przodem - wyjazd tyłem).
@sosnas: na egzaminie będziesz miał jedno z trzech podstawowych parkowań - skośne, najłatwiejsze, prostopadłe (wjazd przodem, wyjazd tyłem) i równoległe - wjazd tyłem, wyjazd przodem. To ostatnie trafia się najrzadziej, bo i takich miejsc parkingowych jest najmniej. Przypomnij instruktorowi o tym, bo nawet jeżeli nie będziesz miał tego na egzaminie, to przyda Ci się w życiu. Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sprynek: równoległe trwa trochę dłużej, poza tym ciężko znaleźć odpowiednie miejsce, aby spełniało wymagania egzaminacyjne (konkretna odległość między dwoma pojazdami). Egzaminator woli po prostu pojechać w pewne miejsce z parkowaniem np. prostopadłym, niż jechać przez 15 minut w miejsce, gdzie może być wszystko pozajmowane.

No i to, że przy parkowaniu skośnym/prostopadłym zazwyczaj są białe linie na parkingu, a przy równoległym - tylko od strony kierowcy.