Wpis z mikrobloga

Miraski. Może temat wałkowany...
Jaką możecie polecić w 99% bezstronną prasę? Mam na myśli portale internetowe, wydania papierowe, łotewer.
Moja ocena:
gazeta.pl - kiedyś ją nawet lubiłem. Nie z powodu ataków na pis czy obrony muslimów ale często pisali (i teraz czasami też piszą) o dosyć ciekawych sprawach. Od kiedy (IMO) zaczęli grzebać w sposobie komentowania (zaloguj się wpierw gościu) i w dodatku sterować łapkami to z lekka sobie ją daruję.
onet, tvn24 - to właściwie jeden syf. Wspólny właściciel i pro rządowa mowa.
wp - tragiczni ! te linki to jak tytuły z tabloidów. Żenujący poziom ! pro rządowi
niezalezna.pl - tylko pis i prawica.
interia - dno i jeszcze wygląd jakby robił to webmajster z 3 miesięcznym doświadczeniem. Też pro rządowa.
wpolityce, wgospodarce - patrz - niezalezna.pl
natemat - lis więc wiadomo

#media #pytanie #prasa #sonda #feels
  • 9
@Wangog: kiedyś lubiłem czytać sobie money.pl ale z czasem czar prysł....
5lat temu wypok był alternatywą dla prasy, potem ciekawe rzeczy można było wynaleźć w odmętach wykopaliska a teraz.... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wangog: Kiedyś robiliśmy na studiach analizę portali pod względem stronniczości i właśnie gazeta.pl wypadła najlepiej. Ale generalnie dobrze czytać wszystko jak ktoś się interesuje i potem samemu przesiewać.
@iEarth: Też mi się wydawała w miarę obiektywna ale od czasu wyboru Dudy z prezydenta zmienili się w strzelnicę gdzie pis to tarcza...popatrzyć wystarczy na komentarze...sic