Wpis z mikrobloga

#komputery #linuks #linuks #windows
Mirasy mam problem, w sklepie w ktorym pracuje mamy lapki MSI bez systemu ale musimy na nich odtwarzac prezentacje, jakie rozwiazanie byscie proponowali? linuks? jakies live cd, ale pewnie zajedzie naped. Jaka dystrybucja bylaby najlepsza, pliki sa w formacie wmi bodajze.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaay: To ich nie wrzucajcie w ekspozycję. Jak ja pracowałem w sklepie to tak właśnie robiliśmy. Chyba, że komputer bez systemu był w promocji, to być na ekspozycji musiał. A zwykle robiło się tak, że pokazywało się klientowi komputer z ekspozycji i mówiło, że jeszcze coś ewentualnie możesz pokazać i przynosiło się komp bez systemu w podobnej cenie i opychało do tego windowsa za 400 zł z usługą instalacji za
  • Odpowiedz
@kaay: To już pytaj się ludzi od Merchandisingu u siebie w firmie. To raczej w ich głowie powinna być odpowiedź na to pytanie. Jeśli nie jesteś kierownikiem - daruj sobie kombinowanie. Wiem z doświadczenia, że i tak tego nie docenią ;f
  • Odpowiedz
@kaay: Zasadniczo nic Ci nie pomogłem, ale nie ma sprawy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko jeśli chcesz to robić z bootowalnego pendrive, to musisz ich mieć około 20 :P Wygodniejszym sposobem chyba będzie wrzucenie jakiegoś najprostszego distro na każdy z komputerów. Ewentualny format dysku to kilka chwil.
  • Odpowiedz