Wpis z mikrobloga

Chciałbym iść na studia informatyczne (bo to jedyne co mnie kręci), ale kiepsko u mnie z matmą. Moj wynik z matury nie był wysoki, nie zdawałem rozszerzenia ani informatyki. Studiować chciałbym zaocznie. Jest szansa, aby taki Janusz jak ja dostał się na taki kierunek we Wrocławiu/Wwie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#kiciochpyta #informatyka #studia
  • 8
@theWerkezuge: u mnie na roku zdecydowana większość obsysała z matmy. ja też, "dzięki" nauczycielce w gimbazie i liceum, olewałem matmę. także poradzić sobie poradzisz, a na zaoczne studia biorą wszystkich (przynajmniej w trójmieście, ale nie sądzę, żeby Gdańsk się tak bardzo różnił od waw/wro). tylko pamiętaj, że jak już jesteś #!$%@? z matmy, to warto byłoby coś ogarniać z innych tematów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Koszmar_zUo: Chcę startować na ten kierunek tylko dlatego, ze zamierzam studiować zaocznie. Na dzienne bym zapewne się nie dostał, ale nie rozważałem ich nawet, z powodu braku czasu. Niby widziałem ze na zaoczne tez trzeba spełniać jakieś kryteria, ale kompletnie nie mam pojęcia jak to wyglada. Czy najpierw kto szybszy ten lepszy i pózniej selekcja z osób poza limitem zgodnie z wynikami, czy jak.
@theWerkezuge: wbijaj na Politechnikę Łódzką, dwa Wydziały prowadzące informatykę do wyboru, z czego jeden całkiem fajny (FTIMS). Bardzo dynamicznie rozwijający się przemysł IT, robi się powoli zagłębie programistów :D
Matma na studiach wcale nie jest straszna, przysiądziesz i zaliczysz, w późniejszej pracy zawodowej całek już nie uświadczysz więc luz ;)
@amath: @Koszmar_zUo: @ImOut: Mam ambicje na Politechnikę Wrocławską. Oprócz tego zawitam z papierami do W-wy i Łodzi. Nie zdawałem fizy ani infy na maturze, a matma poszła mi... Trochę gorzej, niż słabo. ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale cóż, w gimnazjum szło mi z niej całkiem nieźle, dopiero w liceum zszedłem do krytycznego poziomu, głównie za sprawką nauczycielki. Nie będzie problemów, aby wszystko nadrobić i podbić
@theWerkezuge: jeśli za rok to masz jeszcze sporo czasu, by sobie powoli jakieś podstawy analizy czy algebry poogarniać, a potem mieć z głowy i patrzeć jak inni się męczą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jest tyle etapów rekrutacji, że gdzieś w końcu się uda.
Zbieraj exp, bo ważniejszy, na pierwszym roku i tak poza matmą i fizą się za dużo nie robi (podstawy programowania + podstawy linuxa, wow,