Aktywne Wpisy

lignocainum +75
Znalezienie chłopa koło 30, to jest dopiero wyzwanie. Jestem dentystką, mam własną dzielność, samochód, bez żadnego bobasa. Nie chcę nikogo utrzymywać, nie chcę też żeby ktoś mi za coś płacił. Sama jestem introwertykiem i potrzebuje kogoś podobnego z kim będę mogła wyjść do kina, pojechać na wakacje albo pograć w gry. Lubie uczyć się języków, chodzę na zajęcia z koreańskiego. Nie jestem zdesperowana, nie szukam chada, potrzebuje tylko towarzysza z jakimś sensownym

wykop +42
📣 Widok multimedialny powraca! 📣
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było
Kiedy wczoraj wspominaliśmy o przerwie technicznej, wielu z Was trafnie przewidziało, że jest to spowodowane wdrożeniem widoku multimedialnego – i nie pomyliliście się! 🎉
Wsłuchaliśmy się w Wasze uwagi i przywróciliśmy widok multimedialny – nie tylko na mikroblogu, ale także w tagach! Dzięki temu odkrywanie serwisu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡º ͜ʖ͡º) będzie prostsze i przyjemniejsze. Zadbaliśmy o to, aby przełączanie się między widokami było

źródło: Wykop
Pobierz
#motoryzacja #samochody #elektryka #pytanie
kup linke 4 mm ^2 zaciski i masz na wieki.
A te chińskie kable to porażka .
Rezystancja nic nie da.
Chińskie maja grubą izolację i kilka włosków przewodu ...
@czskrwl: Tak jak ktoś napisał kup linkę 4 albo 6. Klemy i masz na milion lat.
@xtedek: gęstość prądu jest wyrażana w A/mm^2 ze wzoru J=I/S, gdzie; I prąd, S przekrój poprzeczny. Gęstość prądu jest definiowana i "dopuszczana" przez przekrój poprzeczny, dlatego też w 1.5mm^2 nie da rady wymusić więcej niż jest w stanie przesłać. Fizyki nie oszukasz. Dodatkowo dochodzi tabela obciążalności przewodów elektrycznych i gwarantuję Ci, że nawet 6mm^2 może mieć problem
@soadfan: Znam definicję gęstości prądu, jednak według mnie nie ma takiej jednoznacznej granicy ilości prądu na powierzchnię przekroju, o której piszesz. Obciążalność przewodów zależy między innymi od ich chłodzenia i izolacji. Na przykład przewód izolowany ułożony w tynku będzie miał o wiele większą obciążalność niż np. czysty drut miedzi w powietrzu. Przecież zwiększając ciągle prąd w