Aktywne Wpisy
Jo_chca +902
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
robert5502 +307
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Tldr:
#!$%@? mać, jak widzę debili wypisujących takie farmazony, że dziecko dla muzułmanów starających się dostać do europy to tylko karta przetargowa, a jak tylko pojawia się okazja to pozbywają się dziecka, to normalnie #!$%@? mnie strzela.
Pozwólcie, że opowiem Wam jedną z wielu historii mojej babci, która urodziła się przed wojną pod Lwowem. Podczas wojny gdy ich wioska była okupowana moja babcia wraz z jej rocznym wówczas bratem oraz kilkoma ludźmi z wioski ukryli się na wieży kościelnej. Jej brat zaczął płakać, czym mógł zdradzić ich kryjówkę. Ludzie, któzy jej towarzyszyli chcieli zrzucić dziecko z wieży żeby je uciszyć. Ostatecznie udało się uspokoić malucha i nikomu nic się nie stało, ale niewiele brakowało aby historia była znacznie bardziej tragiczna.
Dlaczego to piszę? Bo nie znacie historii dziecka, które morze dziś wyrzuciło na brzeg, ale #!$%@? rzucać inwektywami w kierunku jego rodziców to pierwsi (przy ogólnym poklasku sporej części wykopków).
Komentarz usunięty przez moderatora
i to jest właśnie 1 z punktów różnych poglądów. W Polsce, matce z dzieckiem ciężko "wyżebrać" mieszkanie bo te przeznaczone są dla mniejszości. A teraz jeszcze dla imigrantów. Równie dobrze może paść pytanie, dlaczego akurat Polacy mają ich przyjmować.
Nie stać nas na zapewnienie im socjalu. Pracy dla wszystkich się nie znajdzie przy obecnym bezrobociu, no i nie zapominajmy o barierze językowej. Kolejnym problemem jest fakt, że imigranci zapewne będą zmierzać dalej na północny zachód (Niemcy, kraje skandynawskie). Co wówczas zrobią te kraje? Będą nam ich odsyłać? Nałożą karę?
@Bieniuraper: napiszę to kolejny raz.
Jak można porównywać obecne czasy do tego co działo się ponad 70 lat temu. Czy wiesz po co Polacy byli Anglikom potrzebni?
@ufo99: Ja też nie jestem zwolennikiem bezwarunkowego
@Bieniuraper: Gratuluję, pięcioletnie dzieci potrafią wpaść na takie wnioski. Niedługo odkryjesz stereotypy, to dopiero Cię zszokuje.
@Bieniuraper: Osądziłeś użytkowników piszących o zdjęciu dziecka, nie znając przyczyn dla których tak piszą.
W Polsce nie ma warunków do przyjęcia emigrantów, przy obecnym systemie nie jesteśmy w stanie załatwić godnych warunków życia naszym rodakom, a co dopiero zapewnić pracę z dnia na dzień kilku tysiącom imigrantów.
W waszych wyobrażeniach do Polski przyjadą biedni ludzie, którzy będą was całowali po rękach za możliwość zamieszkania tutaj, zasymilują się i będziemy żyć wspólnie bez żadnych problemów. Warto przytoczyć tu przykład romów, którzy żyją w naszym kraju od kilkudziesięciu lat, a do tej pory większość z nich nie chce współtworzyć naszego społeczeństwa a jest jedynie źródłem
NIE MA ŻADNYCH IMIGRANTÓW, KTÓRYCH MOGLIBYŚMY PRZYJĄĆ #!$%@? ZROZUMCIE TO
Imigranci protestują po zatrzymaniu na Węgrzech, bo chcą jechać do Niemiec. Milion imigrantów siedzi sobie spokojnie w Turcji gdzie mają miasteczko i świadczenia takie jak edukacja i służba zdrowia, sporo jest ich w ościennych krajach Arabskich. Oni nie wyjeżdżają z krajów gdzie jest wojna do Europy. Oni wyjeżdżają z krajów
@Bezsprzecznie: Co ma jedno z drugim wspólnego?