Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +592

Anoncio2111 +310
Ten uczuć, kiedy chuop przejechał 228 km rowerem jednego dnia, a od rodziców jedyne co usłyszał to ,,i Ty myślisz, że mi tym na złość zrobisz?"- bo dla nich wyjazd z domu poza gminę to coś złego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw #zalesie #patologiazewsi
#przegryw #zalesie #patologiazewsi
źródło: bh2ODnM1
Pobierz

Jest mi ktoś w stanie wyjaśnić w jaki sposób niskopoziomowy dźwięk na kompie jest zapisywany w jednowymiarowej tablicy i nie traci się przy tym informacji o amplitudzie lub o wysokości w danej próbce? Szukam już dobrą chwilę informacji na ten temat i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
źródło: comment_T0Ij5XZltQiu0YzmQQBZALcFHErpcxZq.jpg
PobierzNo dobra, program wie jaka jest częstotliwość próbkowania bo bez tego by mu się tempo nie zgodziło. Wie, że 44100 próbek to 1 sekunda, w ten sposób sobie wymiar czasu odtwarza. No tylko problem jest w tym, że każda próbka zawiera tylko jedną wartość, nie dwie. Ta wartość nam powie czy jest głośno czy cicho ALBO czy głośno czy wysoko w danym samplu.
I zapamiętuje sumę a nie ich analize. Pytanie pomocnicze. Jaki sygnał leci do głośnika
źródło: comment_DmmQZKrHN4UtOkvyokG9mFnDFEcG9tok.jpg
Pobierz@wytrzzeszcz: Tablica nie jest 1D. Masz wymiar numeru próbki i wymiar wartości, jest 2D.