Wpis z mikrobloga

Koledzy mam pytanko z #webdev. Chcę założyć #sklepyinternetowe i nie wiem z jakiej opcji skorzystać.
Kilka słów o sklepie:
- w ciągu miesiąca liczę na sprzedaż około 10-30 produktów, może w przyszłości troszkę więcej, max 100 miesięcznie
- możliwość obsługi: PayPal, PayU, Przelewy24, przelewy bankowe, płatności za pobraniem (w tym dostępność niektórych opcji tylko dla niektórych krajów, np wysyłki pobraniowe tylko do Polski)
- możliwość prowadzenia sklepu w kilku językach i walutach
- informacje mailowe dla klienta o stanie zamówienia (gotowe, wysłane, dostarczone itp)
No i zastanawiam się czego użyć, #shoper czy #prestashop? A może coś innego za niewielkie pieniądze? Bo wydaje mi się, że do takiej małej sprzedaży nie będzie mi potrzebny sklep stworzony specjalnie pode mnie za X tys złotych?
  • 6
@poszlo_wyszlo: Co konkretnie takie irytujące jest? Ja z małej ilości "udogodnień" mam zamiar korzystać, sam sobie dodam wszystkie produkty, sam powpisuje ceny, wymiary, wagi wszystko. Żadnego importowania z / do baz danych, połączenia z allegro też brak. Ogólnie chcę dodać produkty z cenami, opisem, zdjęciami i żeby ludzie z Polski i zagranicy mogli kupić i opłacić, ewentualnie zadać pytanie dotyczące produktu. Później wstukuję gdzies że wysłano, wrzucam tracking ID i w
@inXe: Presta wystarczy albo nawet Wordpress do takiego sklepu, skoro jest bez dodatkowych integracji, a będziesz mieć dodatkowo tanie ciekawe szablony (nie mówiąc o ew. rozbudowie).
Jeszcze jest OpenCart, może bardziej się nawet nada do małego sklepu, ale nie wiem jak się ma z integracją szybkich płatności (musiałbyś zobaczyć).