Część sprzętowa prawie gotowa, jest tylko jakieś małe zwarcie gdzieś + potrzebny jest osobny zasilacz i wrzucenie wszystkiego na mikrokontroler. Tak czy inaczej mogę już dowolnie sterować 512 ledami z wykorzystatniem tylko 3 pinów Arduino :)
Foto całości
A to cała elektronika:
Dół
Całość zrobiona z głowy, bez żadnych schematów, więc jestem i tak bardzo zadowolony że (prawie) działa.
@DawidHouse: no można, u mnie odstępy są zdeterminowane przez długość anody i katody, bo prawie nie używałem dodatkowych elementów do łączenia (poza pojedynczymi drucikami).
@DawidHouse: kosztorys konkretnie tego projektu który widzisz wyżej to ok. 200zł (bez Arduino). Natomiast spieszyło nam się i kupiliśmy ledy w Polsce płacąc za nie 150zł, gdyby zamówić z ebaya to razem z przesyłką można by mieć za 60-80zł, czyli koszt całości by się spokojnie zamknął w 100-150zł.
@goblin21: jest sporo kodów, ale dokładnie takiego nie widziałem, będę pisał swój. Na razie mniej więcej wiem jak to zrobić (wzorując się min. na projekcie stąd, Coś już zacząłem bo jak widać działa, nie powinno być trudno coś takiego napisać.
Część sprzętowa prawie gotowa, jest tylko jakieś małe zwarcie gdzieś + potrzebny jest osobny zasilacz i wrzucenie wszystkiego na mikrokontroler. Tak czy inaczej mogę już dowolnie sterować 512 ledami z wykorzystatniem tylko 3 pinów Arduino :)
Foto całości
A to cała elektronika:
Dół
Całość zrobiona z głowy, bez żadnych schematów, więc jestem i tak bardzo zadowolony że (prawie) działa.