Wpis z mikrobloga

Zarabiam około 2000zł na rękę. Dostałem propozycje pracy w innym, wiekszym mieście oddalonym o 150 km za 3000 na rękę (najpierw 3 miesiące próbne za 2750) w tej samej branży. Wg was mireczki opłaca się?
Tu nic mnie nie trzyma, rodzina w innym mieście, z dziewczyną zerwałem. Jedyne co to znajomi i też podoba mi sie miasto, w którym mieszkam. Wiem, że decyzja należy do mnie, ale jestem ciekaw co myślicie.

#pytanie #praca #korposwiat
  • 17
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski: wybrałbym to miasto, które daje więcej możliwości w przyszłości. W mniejszym mieście fajnie, ale zatrzymasz się na podobnym poziomie finansowym. W miarę dojrzewania potrzeby rosną i lepiej mieć jakąś perspektywę.
Jeśli to drugie miasto to nie Warszawa to jechałbym. 150km to pestka. Ja mam 250km do znajomych.
  • Odpowiedz
@koniecswiatajestbliski : Znajdź ceny mieszkań w obu miejscach (równie blisko pracy), zobacz jaka jest różnica w racie kredytu. Jak nie więcej niż 800 pln to może warto. Kraków jest 3 najbardziej zanieczyszczonym miastem EU, więc jest też pytanie czy zdrowie tego warte.
  • Odpowiedz