Wpis z mikrobloga

Nasze Państwo jednak umie robić dobre interesy, ale na obywatelach:
W zeszłym roku robiłem w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej w Bydgoszczy badania kiełbasy w kierunku WWA (no wiecie, limity tych substancji po wędzeniu). Za badanie (1 produkt) płaciłem dokładnie 280,06 PLN brutto. Teraz przyszedł czas na kolejne badania i oczom nie wierzę, mają promocję do końca sierpnia - badanie za jedyne 332,10 PLN brutto a regularna cena od września to jedyne 621,40 PLN ! brutto Czaicie to ? jest to podwyżka o 221 % dwieście dwadzieścia jeden procent ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#coolstory #panstwo #wolnyrynek
  • 5
@roszej: jak można mieć nasrane we łbie żeby wymyślać jakieś normy dotyczace zawartości substancji po wędzeniu? Przecież wędzone jest zajebiste, jadłem wędzone latami z wyrobów w rodzinie czy z szarej strefy i nikt się jakos nie otruł i nie dostał raka.
@roszej: i o to zwykle chodzi;) Podniesli cenę bo mogą. Ceny dobrej jakości wędlin pójdą do góry, zarobią firmy sprzedające najgorsze gówno zawierające 60% mięsa. Wszyscy zadowoleni poza uczciwymi producentami i obywatelami którzy chcą zjeść coś normalnego.