Wpis z mikrobloga

Właśnie trwają mistrzostwa świata w piłce nożnej osób niewidomych.
Gdy się o tym dowiedziałem podszedłem do tego dość sceptycznie dopóki nie zobaczyłem tego na własne oczy.
[LIVE STREAM]( http://hire.westent.co.uk/player.aspx)
aktualnie gra Francja przeciwko Rosji wcześniej grali Polacy z Anglią spóźniłem się i nie wiem jaki był wynik ale to nie jest tak istotne jak to jak Ci kolesie sobie radzą na boisku. Szacunek.
#pilkanozna #sport #ciekawostki
  • 9
@Domenico: to jest niesamowite. Włączając ten stream, myślałem że to będzie tak, że oni nawet w piłkę nie będą potrafili trafić, a tu niespodzianka. Jestem pod ogromnym wrażeniem tego ile oni musieli włożyć wysiłku w coś, co dla widzących, jest tak łatwe.
@gucios: na początku myslałem że będzie to wyglądać lekko komicznie, zresztą: "piłka nożna dla niewidomych" to brzmi jak jakiś kiepski żart. Ale zaskoczenie bardzo mocno pozytywne. Ciekaw jestem jak Polakom poszło z Anglią ale nigdzie nie ma aktualizacji wyników.
@Domenico: Tak samo pomyślałem. Zwróciłem uwagę i bramkarz jeden drużyny (chyba niebieskiej) nie miał opaski na oczy i przy strzale zareagował dosyć szybko, w sensie rzucił się. Tak się zastanawiałem, czy on czasami nie jest widzący, ale to chyba byłoby trochę bez sensu. Czekam na drugą połowę ;)

Ps. Też mi przyszło do głowy pytanie, po co im różne koszulki ;)