Wpis z mikrobloga

Witajcie

Dziś nadeszła nowa wersja oznaczona numerkiem 0.5 mojej aplikacji na telefony Android czyli FreeTrackGPS

Jest to aplikacja do zapisu treningu do GPXa tak aby można było sobie gdzieś wyeksportować, posiada proste możliwości konfiguracyjne treningu (szybkość skanowania, odległość), możliwość dodawania punktów ignorowany oraz prosty interface

Tu można pobrać plik APK https://github.com/sylwke3100/FreeTrackGPS/releases/download/0.5/FreeTrackGPS.apk

Ta wersja nie przynosi wielu zmian, głównie poprawy tłumaczeń oraz usunięcie z głównego ekranu wyświetlania prędkość.
Jedyną ważna rzeczą nad którą skupiała się ta wersja jest prosta implementacja punktów ignorowanych na treningu.
Jest to taki bajer dzięki któremu możemy ignorować obszar 100m wokół punktu i on nie będzie sie pojawiał na żadnym treningu ani w pliku gpx

Od strony programistycznej zaczyna się robić chaos, klasa DatabaseManager wygląda na przepakowaną i będzie ją w pewnym czasie trzeba rozdzielić na konkretne grupy funkcjonalności. Tak to jeszcze w pliku RouteManager poprawiłem wcięcia bo niestety trochę od początku programu popsuły. A tak to jakieś mikro zmiany.

Tutaj kod źródłowy oraz cały projekt wraz z dodatkowymi screenami: https://github.com/sylwke3100/FreeTrackGPS

#freetrackgps #android #programowanie #androiddev
sylwke3100 - Witajcie

Dziś nadeszła nowa wersja oznaczona numerkiem 0.5 mojej apli...

źródło: comment_PRUcFuPEw75Cp8egzvBnfvjARH8sypOZ.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: co się stanie jak ktoś zrobi upgrade z wersji 1 na 3? Nie będzie przypadkiem tak, że db.execSQL("ALTER TABLE workoutsList ADD COLUMN name TEXT"); w ogóle się nie odpali? Co pewnie w dalszym etapie doprowadzi do crashu aplikacji? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy może system odpala w takim przypadku kolejne upgrade'y jeden po drugim 1->2, 2->3 ?
  • Odpowiedz
@qmar: Sorki że tak późno odpisuje ale przypomniał mi się ten wpis, To jest tylko update bazy (tzn jej wersja). Nikłe są szanse by ktoś trafił na taki update żeby mu baza nie działała ale poprawie ten szczegół.
  • Odpowiedz