Wpis z mikrobloga

@23itrzy3: Generalnie powinno to być proporcjonalne do kwoty jaką zapłaciłeś za posiłek. Ale nawet jak zapłaciłeś mało to piątka to minimum, mniej to raczej potwarz niż napiwek. Lepiej nic nie zostawiać niż rzucić złotówkę.
Ale nawet jak zapłaciłeś mało to piątka to minimum, mniej to raczej potwarz niż napiwek. Lepiej nic nie zostawiać niż rzucić złotówkę.


@Creder: NAPIWEK jest NA PIWO. Kasztelan kosztuje 2,29. I #!$%@?.

No ale cóż. Ja tam wolę mieć dwójkę na piwo.
Ty wolisz być dumny, że nikt Cię nie potraktował z dyshonorem.
@Zatwardzenie: Dobrze, masz rację. Pisałem z perspektywy klienta, niepotrzebnie próbowałem przerzucić to na perspektywę kelnera.
Po prostu W MOIM ODCZUCIU nie wypada dawać tak małego napiwku. Ale masz rację, że pewnie kelner cieszy się z każdego pieniądza.