Aktywne Wpisy
szcz33pan +1471
Wczoraj RPP pozostawiła stopy na niezmienionym poziomie 5,75% a dziś pewnie będzie standup glapy na którym się dowiemy jaka jest przyczyna.
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
06.12.2023 - cena 41,30 zł
różnica cen za ostatnie
A jak tam nasz kebab z budy i inflacja na kebabie?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
09.12.2022 - cena 38,80 zł
31.05.2023 - cena 38,80 zł
06.12.2023 - cena 41,30 zł
różnica cen za ostatnie
PeeJay +213
TLDR: OP TO PEDAU
Pewnie się zastanawiasz, czemu Cię wołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5 lat temu zaplusowałeś/aś mój wpis dotyczący powiadomienia, które dostałem w Messengerze. Zostałem ostrzeżony, że jeśli nie zaktualizuję appki w ciągu 1859 dni, to przestanie działać. Jako że zmieniałem akurat telefon, to chciałem sprawdzić czy to prawda.
No i niestety nie potrafię zlokalizować tego telefonu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W
Pewnie się zastanawiasz, czemu Cię wołam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
5 lat temu zaplusowałeś/aś mój wpis dotyczący powiadomienia, które dostałem w Messengerze. Zostałem ostrzeżony, że jeśli nie zaktualizuję appki w ciągu 1859 dni, to przestanie działać. Jako że zmieniałem akurat telefon, to chciałem sprawdzić czy to prawda.
No i niestety nie potrafię zlokalizować tego telefonu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
W
Debiutował na polskich odcinkach właśnie tutaj, dokładnie jedenaście lat temu, jadąc Peugeotem 206 S1600. W swoim ósmym starcie w Rajdzie Rzeszowskim po raz czwarty zwycięża Bryan Bouffier, tym razem pilotowany przez Thibaulta de la Haye. Załoga jadąca Fordem Fiestą Proto przygotowanym przez Stec RallyRent po raz drugi pokazała, że samochód jest w stanie nie tylko rywalizować, ale i wygrywać z rajdówkami klasy R5.
Drugie miejsce w zawodach zajęli Łukasz Habaj i Piotr Woś (+7,4s, Ford Fiesta R5), nowi wiceliderzy klasyfikacji sezonowej i zdobywcy dwóch punktów na Power Stage. Podium uzupełnią Grzegorz Grzyb i Robert Hundla (+46,5s, Ford Fiesta R5), którzy po wczorajszych problemach z urwaną półosią awansowali dziś o jedno oczko w górę.
Czwartą pozycję (podobnie jak na Rajdzie Kaszub) zajęli Tomasz Kuchar i Daniel Dymurski (+59,2s, Ford Fiesta R5) – uzyskując dodatkowy punkt na ostatniej próbie. W piątce znaleźli się również Maciej Oleksowicz i Michał Kuśnierz (+1:38,1s, Ford Fiesta R5), zwycięzcy Power Stage Nowy Świat, a tuż za nią sklasyfikowany został Tomasz Kasperczyk z Damianem Sytym (+2:51,8s, Ford Fiesta R5).
Jeśli nieoficjalne wyniki zostaną potwierdzone, po pierwszej części sezonu (z uwzględnieniem odjęcia najsłabszej rundy) nowym liderem mistrzostw Polski zostanie Bouffier. Francuz z dorobkiem 69 punktów wyprzedzać będzie Habaja (66) i Grzyba (63). Czwarte miejsce zajmować będzie Kuchar (43), a piąte Oleksowicz (42). Na szóstą pozycję awansuje Chmielewski (20), za nim będzie Poloński (18) i ex aequo Gagacki oraz Kasperczyk (po 14).
Siódme miejsce w klasyfikacji generalnej, pierwsze w 2WD i pierwsze w klasie trzeciej zajęli Jan Chmielewski i Jacek Nowaczewski (+5:36,7s). Załoga jadąca Citroenem DS 3 R3T pokonała o 34s drugi w ośce duet Dariusz Poloński i Grzegorz Dobosz (+6:10,7s, Peugeot 208 R2 klasy czwartej – zwyciężyli w tej rywalizacji) oraz o 47,5s duet Grzegorz Musz i Bogusław Browiński (+6:24,2s, Renault Clio R3T klasy czwartej). Dziesiątkę uzupełnili Mariusz Stec i Szymon Jasiński, druga (po Bouffierze) załoga klasy OPEN N (+6:39,5s, Ford Fiesta Proto).
#rajdy #motoryzacja #sport