Wpis z mikrobloga

@Radeg90: To znaczy, że w biedrze można dostać od niedawna porcjowane steki pod tą nazwą. To po prostu stek z łaty, taki bardziej twardy w strukturze, ale nadal dobre mięsko. :)
  • Odpowiedz
@finnie: Aha... Chyba lepiej ciut więcej wydać, ale mieć bardziej delikatne, niż żuć twarde mięsko. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Mam pod tym względem dość wybredną rodzinkę, wszystko prócz delikatnej polędwicy to "podeszwa".
  • Odpowiedz
@finnie: Coś o tym słyszałem, że trzeba w marynacie z octem moczyć cały dzień. Tyle, że staram się unikać octu jak tylko mogę. :P Ale jeśli to coś ciekawego to mogę spróbować. Masz może jakiś przepis na marynatę?
  • Odpowiedz
@Radeg90: Słyszałam kiedyś, że ok. minuta z każdej strony na każdy centymetr grubości i mi ta metoda pasuje, bo niezależnie od kawałka mięska wychodzi z tego medium/medium rare.
  • Odpowiedz