Wpis z mikrobloga

Dziś mam sprawę (a może zabawę?) dla Mirków spod tagu #film i #kino :) Przygotowuję Quiz o filmach i tak pomyślałem, że na pewno na Wykopie jest sporo miłośników dobrego kina, którzy będą chcieli pomóc w wymyślaniu pytań, bo ja tak prawdę mówiąc nie jestem w tej dziedzinie najmocniejszy. Obecnie mam przygotowane 3-4 dobre pytania plus dwa takie średnie, więc przyda się jeszcze z 5-6 fajnych pomysłów :)

Generalnie zasady w tworzeniu pytań są dwie:
1. Pytanie musi dotyczyć liczby (np. ile było czegoś tam, ile ktoś miał czegoś itd.).
2. Pytanie choć nie powinno być banalne, to dobrze by było, gdyby zagadki pochodziły z filmów, o których miłośnicy kina mogą mieć pojęcie. Mogą to być też uniwersalne pytania, byleby dotyczyły filmów :)

Dodatkowo, żeby Wykopowicze mogli też wspólnie się bawić w zgadywanie, to proponuję publikować pytania pod tym wpisem, a odpowiedzi spojlerować, tak żeby każdy sobie mógł samodzielnie pozgadywać jaka jest prawidłowa odpowiedź. Najlepsze i najciekawsze pytania pojawią się w moim Quizie :)

#zagadka #ciekawostkifilmowe
Pobierz SzaloneLiczby - Dziś mam sprawę (a może zabawę?) dla Mirków spod tagu #film i #kino :...
źródło: comment_DgzEsJB88w2KXpXuSXlgb3qefuHcFa5q.jpg
  • 16
@SzaloneLiczby: Pomysł ciekawy. Skoro masz parę zagadek, to je zadaj. Nie licz, że my cię wyręczymy. Twój pomysł, to kombinuj. Kto odpowie prawidłowo na pytanie, będzie miał prawo zadać kolejne i tak to powinno wyglądać.
@zpue: To co proponujesz też jest fajne, ale chyba na nieco inną zabawę - może w przyszłości tak zrobimy :)

Dzisiaj chodzi mi o zagadki, które umieszczę w Quizie najprawdopodobniej w niedzielę/poniedziałek - wtedy podzielę się z Wami całością, w tym także zagadkami które sam wymyśliłem :)

Potrzebuję jeszcze więc no tak z 4-5 zagadek, żeby uzupełnić Quiz i pomyślałem, że może tutaj parę osób zechce podzielić się pomysłem na pytania