Aktywne Wpisy
Shyvana +307
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
O2O2122 +303
Nie ma co ukrywać akcja cieszyła się średnią popularnością, mało było chętnych na burgera i te 7 nie rozeszło się od razu ;).
W każdym razie, nauczyłem się na tym sporo i też sporo się zmieniło od tego czasu. Okazało się, że @emandero robił zgrubsza podobną rzecz i udało nam się zgadać, aby rozwijać tą aplikacje wspólnie.
Postanowiliśmy aplikację mocno przebudować, zmienić jej nazwę oraz trochę koncepcję.
Urban przestało już być dostępne [*] i powstało Citify. Nazwę zmieniliśmy z kilku powodów, głównie dlatego, że Citify jest bardziej unikalne i łatwiej o domeny i tym podobne.
W nowej aplikacji już nie ma globalnej listy obserwowanych #tagow, zamiast tego można tworzyć sobie spersonalizowane zakładki i tam ustawić odpowiednie #tagi i miasto. Aplikacja zyskała też na życiu, dzięki temu, że obrazki są wyświetlane bezpośrednio na liście, co było problematyczne w poprzedniej wersji gdyż korzystała ona z Parse.com, natomiast teraz jedziemy na własnym backendzie, nad którym pracuje @emandero.
Jeżeli macie ochotę pomirkować sobie lokalnie z ludźmi ze swoje miasta to zapraszam :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.citify na razie tylko #android
Jeszcze nie dorobiliśmy się hejterów, więc można postować do woli. Społeczność tworzy się póki co w #poznan, ale nie pozwolimy innym miastom długo czekać ;).
Tutaj nasz fanpejdż : https://www.facebook.com/citify.polska?fref=ts
BTW. #programowanie szukamy frontendowca z Poznania, jacyś chętni?
#mdfkandroiddev #startup #aplikacje
@mdfk: łe.
Aha, przyznam, że nadal nie do końca rozumiem o czym ta aplikacja ma informować (o ofertach, o ciekawych wydarzeniach) czy po prostu działać jako taki lokalny wykop? Napisałeś co się zmieniło, ale nie napisałeś o co w tym chodzi. :<
@Pietrek558: Serwis społecznościowy. Nie korzystamy z API Wykopu.
Dodajcie też możliwość podawania URLa do obrazka, aby dodając np. koncert nie trzeba było wcześniej ściągać plakatów na telefon. :)
tutaj wołam @Emandero to jego działka ;)
Co do Twoich sugestii, to wszystkie notuję. Dzięki za feedback, przegadamy to w zespole i możliwe, że już w następnej aktualizacji będą.
mógłbyś mi podać model Twojego telefonu oraz jakie połączenie miałeś przy korzystaniu z aplikacji? (np. WIFI/Edge/3G). Chcę ogarnąć ten problem z Facebookiem.
Propozycja: nie łączcie na stałe miasta z profilem. Pozwólcie na zmiany, bo apka byłaby bardzo przydatna podczas wizyt w innych miastach. :)
Zadam jeszcze jedno pytanie: czy na listach wyświetlane są tylko wydarzenia z tego miasta, które podaliśmy w profilu czy również z pobliskich? Dla osób z Trójmiasta lub Śląska to może być istotne (łatwa
Aczkolwiek masz w pewnym sensie racje, może warto, żeby wszystkie zakładki były "swobodne".
Tylko z miasta podanego dla danej zakładki.
Hmm... to jest w sumie mało intuicyjne, jeżeli przytrzymasz zakładkę, to będziesz mógł sobie zmienić nazwe miasta, tak samo możesz stworzyć nową zakładkę i tam mieć drugie miasto.
Fakt, nie pomyśleliśmy o takich przypadkach jak Trójmiasto, dzięki!