Mikroblog to jednak kaganek oświaty w polskim internecie. Od kilku lat nie pisze na jakich kolwiek forach. Napisałem na jednym z nich racjonalną, logiczną. bez jakiegokolwiek światopoglądu wypowiedź to zostałem zjechany z jednej i z drugiej strony. Ci, którzy widzą pedała, żyda, chrześcijanina, wegetarianina, prawicowca, po jednym wpisie powinni się leczyć z nie wiem sam k---a z czego. Najgorsi są jednak przydupasy tychże ludzi.
Moja wypowiedź:
Jesteś tak zaślepiony w tej twojej tezie, ze nie potrafisz wznieść się ponad nią i dostrzec szerszego kontekstu naszego istnienia. Kto jak nie środowisko i ewolucja dały nam przewagę nad zwierzętami? Skoro tak jest, to dlaczego nie mamy z tej przewagi korzystać, zamiast korzyć się w pokłonach przed mrówkami. Nie mówię, że mamy być okrutni, wręcz przeciwnie - powinniśmy dążyć do minimalizowania cierpienia zwierząt i ludzkiego wpływu na środowisko naturalne, ale nie powinniśmy z tego powodu odrzucać naszego jestestwa i dziedzictwa. Nasza cywilizacja powinna dążyć do jedynego, najważniejszego celu - ROZWOJU. Dzięki zwierzętom mamy leki, jedzenie, kosmetyki i wiele innych rzeczy. Przyjdzie czas, że nie będziemy ich potrzebować. Im bardziej się rozwiniemy, tym mniej będzie cierpienia dla wszystkich.
Moja wypowiedź:
#oswiadczenie #mowiejakjest #internetseriousbusiness