Wieczorna przejażdżka na stalowowolską górę Esowską, gdzie testowane są sprzęty wojskowe produkowane w Hucie Stalowa Wola. Miejscówka w ostatnim czasie została wyremontowana - zmodernizowane i wybetonowane zostały trzy stanowiska o różnych kątach nachylenia. Zgodnie z wiadomościami w lokalnym serwisie informacyjnym:
A wszystko po to, by było gdzie testować pojazdy w ramach realizowanych nowych programów, jak dywizjonowy moduł ogniowy samobieżnych haubic KRAB, moduł moździerzy samobieżnych RAK, moduł ogniowy lekkich haubic na podwoziu kołowym KRYL, czy zdalnie sterowany system wieżowy z wyrzutnią pocisków kierowanych SPIKE zintegrowany z kołowym transporterem opancerzonym ROSOMAK.
@faramka: A właśnie miałem pytać na Endo co to. To po prawej to na rowerze można zrobić sobie kuku... Jak się człowiek nie rozpędzi dobrze, to przeleci przez plecki.
@faramka: Wybieram się tam tylko muszę mieć świeże nogi, bo na zmęczonych te chwilowe 30% chyba każą mi się zapłakać. Co do pieszych, to nie mam z kim, a samemu to mi się nie chce. Moi znajomi to raczej sportowcy kanapowi, a reszta rowerowa tylko.
Wieczorna przejażdżka na stalowowolską górę Esowską, gdzie testowane są sprzęty wojskowe produkowane w Hucie Stalowa Wola.
Miejscówka w ostatnim czasie została wyremontowana - zmodernizowane i wybetonowane zostały trzy stanowiska o różnych kątach nachylenia.
Zgodnie z wiadomościami w lokalnym serwisie informacyjnym:
#rowerowyrownik #rower #stalowawola #pojazdywojskowe
@metaxy: myślę, że szlaban to nie przeszkoda
@Filipek50: ano :)
@metaxy: Laskowa czy Lackowa? Beskid Niski, a ściana jak fiks.
@Rydzek: no hej (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Sando / Stw, a Ty?
Lackowa z kolei do zdobywania raczej tylko pieszo.
@metaxy: taaa... dlatego ja dołączyłam do Polskiego Towarzystwa Tatrzańskiego i to z nimi głównie wędruję po górach :)