Aktywne Wpisy

Caracas +56
Moja córka w tym roku ma mieć pierwszy raz religię (idzie do zerówki w państwowym przedszkolu).
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to
Dziś było spotkanie z księdzem - odwiedził klasę czy tam pokój gdzie przebywa grupa do jakiej uczęszcza moja córka.
Są tam zabawki różne plakaty na ścianach itp.
Teraz najlepsze ksiądz powiedział, że do czasu jego następnej wizyty mają zniknąć z ściany wszystkie dinozaury oraz rzeczy z nimi powiązane bo to sprzeczne z nauką kościoła i to

Jabby +851

Kiedyś jak bawiłem się troche w PAWN (który jest podobny do C z tego co wiem) to mogłem sobie robić tabów i enterów w kodzie ile chciałem, a później i tak się bez problemu kompilowało, za to w python zrobie jeden enter za dużo, lub dam TAB tam gdzie nie powinienem i jest nagle błąd, wtf :(
Nie potrafie ogarnąć gdzie ma być enter i tab, bo zawsze je sobie stawiałem tak by mieć ładny i przejrzysty kod, a tu tak nie moge :(
#naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez autora
zasadniczo, tam gdzie masz w C nawiasy, tam w pythonie masz tabulator
@Wnns: @Existanza: To jeszcze jedno pytanie, jakiego programu używać? Ten podstawowy SHELL jest jakiś dziwny, nie komfortowo się go używa.
PyCharm? Tego używać? :P
więc, tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spójrz na ten kod:
friends = ['john', 'pat', 'gary', 'michael']for i, name in enumerate(friends):
print "iteration {iteration} is {name}".format(iteration=i, name=name)
W pierwszej linii utworzono tablicę z czterema elementami - wymieniliśmy z imienia naszych przyjaciół. To wszystko, co chcieliśmy zrobić - chcieliśmy stworzyć taką właśnie tablicę - więc
friends = ['john', 'pat', 'gary', 'michael']
for i, name in enumerate(friends):
print "iteration {iteration} is {name}".format(iteration=i, name=name)
Czy nie bardzo?
@Najkon: własnie dlatego w Pythonie nie ma klamerek, bo uładnianie kodu odbywa się przez odpowiednią tabulację właśnie.
Komentarz usunięty przez autora
Tylko, że za to każdy pajtonista Cię znienawidzi :P