Wpis z mikrobloga

US zarządał egzekucji mnie od banku 3-4 tygodnie po tym jak wpłaciłem kasę, bank dokonał egzekucji i opłatę manipulacyjną doliczył. Myślicie, że można domagać się by US pokryło koszt?
To głupie 30zł, ale zastanawiam sie czy dla zasady nie próbować, bo w końcu, kurde. 4 tygodnie nie zauważyć przelewu, tylko egzekucje zaczynać?

Starałem się nie przesadzić z tagami, niech będzie, że #urzadskarbowy #dzialalnoscgospodarcza #podatki
  • 8
  • Odpowiedz
@faynie: Mam przeczucie, że US powie "oddamy co bank pobrał, ale opłaty manipulacyjnej nie bo my jej nie mamy"..
Ale tak, spróbuje, bo w sumie i tak będę jechał by zwrócili co zajęli.
  • Odpowiedz
@maur: Jeśli dobrze zrozumiałem, US miał już należne pieniądze 3-4 tygodnie a pomimo tego egzekwowali przez bank pieniądze? Pozostaje tylko pytanie, czy o zwrot opłaty powinieneś zwrócić się do US czy banku.
  • Odpowiedz
@faynie: Tak, dobrze rozumiesz. :)
w @mBank złożyłem reklamacje, zwłaszcza, że wiedziałem o egzekucji nim mbank zablokował środki - zadzwoniłem do nich z opisem sytuacji, informacją, że US popełnił błąd i czy będę ponosił jakieś koszty z tego tytułu. "nie, nie".
Wystarczyłoby, żeby powiedzieli "tak" lub podpowiedzieli bym przelał środki na kontro prywatne i nie byłoby problemu...
W każdym razie odpowiedź nadeszła, reklamacja nie uznana, bo pobrali opłatę za czynność jaką
  • Odpowiedz
Zastanawiam się jak to wyglądało. "Halinko, wystaw tytuły egzekucyjne, co będziesz historie konta sprawdzać, jak ktoś już zapłacił to przyjedzie wyjaśnić"
  • Odpowiedz