Wpis z mikrobloga

@xann: No ja tez pracowalem, ale wlasnie psozukiwalem osoby, ktora sama zaczynala. No bo co zrobic, zeby na samym poczatku sklep nie utonal w otchlani internetu? Kasa na marketing? Kasa na pozycjonowanie? Cholera wie
@bambaleon: zaczynałem jakieś 4 lata temu. Szybko zacząłem wychodzić na swoje bo miałem dostęp do towaru od ręki, którego nie było na rynku więc zdarzało się, że potrafiłem kupować towar dopiero po tym jak klient kupił. Oczywiście zaczynałem w domu i korzystałem z brokerów kurierskich. Z czasem przyszła możliwość zwolnienia się z pracy, wynajęcie magazynu itd
@bambaleon: reklamowałem się w wielu miejscach testując na własnej skórze co u mnie działa. Robiłem reklamy w ogólnopolskich mediach za grube tysiące i przynosiły mniej dochodu niż reklamy na tematycznych forach czy blogach za kilkaset zł
@bambaleon: przede wszystkim zweryfikuj czy sklep który chcesz otworzyć jest faktycznie potrzebny...
jak masz mocną konkurencję, to przemyśl dwa razy (czyt. planszówki - rebel jest / komputery - xkom, komputron, morele, zabawki - smyk, toys r us)