Takie tam z pracy, bo nie mogę znaleźć w guglach satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Chodzi o przerwę w pracy:
Ile mi się należy przerwy? Czy pracodawca może mi nie wliczać przerwy do czasu pracy (bo podobno tak robi :O)? Co jak mam 2 przerwy? Co jak mam 12-14 godzin pracy a druga przerwa jest o 13:00 a #!$%@? do 19-20 (nigdy nie wiadomo kiedy skończę, pracuję do kiedy jest robota i tyle)? #prawopracy #praca #pytanie
Ogólnie to doczytałem, że 15 minut się niby należy jak pracuję 6h+, że może być druga niepłatna przerwa do 60 minut, ale w konkretnej sytuacji, gdzie może wyjść tak, że będę pracował 14-16 godzin, czy mi się należy kolejna czy jak? Bo od tej drugiej przerwy (13:00) do 19:00 to masa czasu i człowiek by sobie odpoczął nawet głupie 10 minut, kanapka, fajeczek.
Ile mi się należy przerwy? Czy pracodawca może mi nie wliczać przerwy do czasu pracy (bo podobno tak robi :O)? Co jak mam 2 przerwy? Co jak mam 12-14 godzin pracy a druga przerwa jest o 13:00 a #!$%@? do 19-20 (nigdy nie wiadomo kiedy skończę, pracuję do kiedy jest robota i tyle)?
#prawopracy #praca #pytanie