Wpis z mikrobloga

Drogie mirki trochę #chwalesie i trochę #gamedev . Dziś firma w której pracuję wypuściła swój najnowszy i największy produkt zarazem ( TOP SPEED. I ja także dołożyłem tam swoją cegiełkę (port na windows store). Gra wydana jest w kilkunastu językach, na wszystkie najpopularniejsze platformy (Android, IOS, Windows Phone, BlackBerry, Amazon, Windows Store oraz MAC OS). Tak duża liczba platform to oczywiście zasługa unity3D. Gra jest całkowicie darmowa z mikropłatnościami, ale zapewniam że da się ją przejść bez wydawania choćby złotówki. Gra powinna działać na większości urządzeń. Dużą wagę przyłożyliśmy do optymalizacji. Na androida zostało wykonanych 36 wersji, które sklep googlePlay automatycznie dobiera w zależności od urządzenia. W grze można znaleźć także polską Nowa Warszawę, więc jest polski akcent. Zachęcam do pobierania i oceniania. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam.

A póki co po ciężkiej pracy można się uraczyć zwycięskim piwem. Polecam ten styl życia.
Pobierz szynall - Drogie mirki trochę #chwalesie i trochę #gamedev . Dziś firma w której prac...
źródło: comment_w0r5Jli7qDgnJK7hmL7Sw9YLS2QEAmGJ.jpg
  • 5
@sortris:
Tak dziś była premiera, niektórzy już nawet wczoraj mogli ściagnąć tak po prawdzie.

Ogólnie to zarządza nimi sklep. My tylko wrzucamy odpowiednie wersje. Podział jest wg kompresji tekstur (a więc układ graficzny) oraz DPI urządzenia. Tylko wykorzystując te 2 elementy sklep dopiera build pod konkretne urządzenie. Wersje dedykowane pod słabsze urządzenia mają oczywiście pewne uproszczenia graficzne, ale posiadają tą samą zawartośc i tryby co wersja na flagowe urządzenia.

Co do
@sortris: Na google play to bodajże 36 właśnie, w któryś z wywiadów chyba na dobreprogramy CEO mówi dokładnie jaka to liczba. I tyle właśnie jest wrzucanych na sklep. Jeśli chodzi o nazewnictwo plików. Masz na myśli nazwy gotowych buildów? Jeśli tak, to mamy swój system kodowania najważniejszych informacji takich jak jaka wersja, kompresja tekstur czy jakość. Akurat nie zajmuję się androidami także nie wiem jak to dokładnie wygląda. Natomiast jeśli miałeś