Wpis z mikrobloga

okej mirki jako ze dobrych seriali teraz to akurat garstka poszukuję jakiegoś anime i mam nadzieję, że mi w tym pomożecie

chcialbym cos w klimacie death note/code geas z odrobina shounen/supernatural ogolem moga byc jakies swieze serie, w gatunku anime nie siedze juz ze 3-4 lata

#anime
  • 7
@vrt1337: Po pierwsze anime to nie gatunek tylko medium. Po drugie takie zapytania pojawiają się co chwilę, więc wykaż trochę inicjatywy, poświęć dosłownie minutę na tagu a znajdziesz wiele dobrych serii, które spełnią twoje wymagania.
@vrt1337: powiem Ci tak, zamiast iść w klimaty DN/CG, w których moim zdaniem nic wartego obejrzenia ostatnio nie było, uderz lepiej w Shingeki no Kyojin, albo w nowe Fate (zero i unlimited blade works), chyba że kompletnie nie trawisz fantasy. Psycho pass od biedy możesz obejrzeć, ale jest to seria o dwie klasy niższa, niż to czego szukasz. A jak nie widziałeś, to nadrób Darker than black, albo Monster.
@ryhu: dtb obejrzalem, fate stay night widziałem, i jakoś tak bez polotu było ale obadam dziś te zero. może znasz coś ciekawego z gundamow, wiem, że kiedyś Gundam 00 mi się spodobał.
@vrt1337: Ostatnio wyszedł Gundam Unicorn, który jest majstersztykiem pod każdym względem. Można go obejrzeć na świeżaka, jednak aby zrozumieć w pełni fabułę należałoby ogarnąć wątki poprzednich części osadzonych w uniwersum Universal Century, ale nie jest to konieczne (starczy wiki, jeśli lubisz spojlery). Jeśli preferujesz coś starszego, ale ładnego w tych klimatach to masz 08th MS Team, 0080 i 0083. Krótkie, fajne, przyjemne.