Wpis z mikrobloga

#wiedzmin3 zakupiony z okazji patcha 1.07, więc jak tylko pojawi się na GOG zaczynam przygodę. W sumie to się cieszę, że zwlekałem z decyzją o zakupie gry i będę miał okazję cieszyć się wersją poprawioną. Czuję dobrze człowiek...
#pcmasterrace
  • 20
@Jubei: ja gram od ponad miesiąca, prawie 100h na liczniku, 13lvl i nie doświadczyłem prawie żadnego z bugów, które ten patch naprawia, a te co widziałem w sumie w niczym nie przeskadzały, np eksplodujący quen w przerywnikach ;)
@epi: no i brawo - znaczy się może być tylko lepiej ;) Grasz na platformie GOG? Jeśli tak, to możesz mi powiedzieć jak to jest z tymi darmowymi dlc co to powychodziły? Te wszystkie nowe questy? Trzeba to instalować ręcznie czy samo dociąga??
@Lukixp: nie, to nie było tak. po prostu nie kupowałem wieśka bo dość drogo na premierze, a teraz relatywnie tanio wyrwałem. do tego mam obecnie więcej czasu na grę niż np. miesiąc temu. Jak usłyszałem o patchu 1.07 to było logiczne już tą chwilę poczekać zanim zacznę grę.
@Lukixp: nie ja, ja po prostu nie mam ciśnienia na grę w momencie premiery, a do tego nie kradnę, więc czasem wolę poczekać i legalnie się nacieszyć na sto pro. pozdro i udanego weekendu. ;)
dość drogo na premierze

@Jubei: ja wziałem za 120zł, imho to tanio jak na taka grę ;)

gram na gog galaxy, darmowe dlc instaluję ręcznie, tzn wchodze w opcje i klikam checkboxa przy tym dlc, które chcę zainstalować, one malutko zajmują :)
@ElCidX: tanio nie tanio, ale ja mam z g2a na GOG

@epi: dzięks. Hehe dużo nie zaoszczędziłem, bo pi razy drzwi dałem 118 pln (£20) ;) (normalna cena w UK ponad 40)
@Manymouse: są dwie opcje - poczekaj na 1.07 i zmień sposób sterowania i/lub zmień język na angielski. Czasem tak mam, że lepiej mi się gra w gry z angielskim dubbingiem niezależnie od tego jak doskonały by nie był nasz rodzimy. Oczywiście to tylko sugestia, jeżeli mierzi Cię klimat świata jako takiego, to chyba tego nie przeskoczysz..
@Jubei: Spróbuję. Właśnie na początku grałem na klawiaturze, to w ogóle mi się nie chciało, potem podłączyłem pada to prolog przeszedłem za jednym zamachem. Więc coś w tym jest.
@Manymouse: podobno nowy patch ma być online za nieco ponad godzinę, więc może warto poczekać. Widziałem na yt, że ludzie sobie nowe sterowanie chwalą. Geralt porusza się mniej realistycznie, ale łatwiej go kontrolować.