Wpis z mikrobloga

Mirki, szukam aktywnych monitorów, które nadadzą się do pracy przy produkcji muzyki, oczywiście jak najtaniej, tj. 300-400 zł max. Czy w tej cenie będzie coś godnego uwagi? Mam Akai EIE Pro jeśli ma to znaczenie jakieś.

#homestudio #produkcjamuzyki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dhMichu: para behringer 1031a z drugiej ręki. w najgorszym wypadku będziesz musiał dorzucić stówę - półtorej. Ale na prawdę warto, ja mam wersję 8", są jeszcze 5". w tej kasie głównie rządzą plastikowe badziewia pokroju m-audio studiophile, ale szkoda na to kasy.
zachęcam do poszukania recenzji tych behringerów, nie jest ich specjalnie dużo, lecz właściwie wszystkie bardzo przychylne. sam byłem sceptycznie nastawiony, bo to w końcu behringer, ale grają zacnie.
  • Odpowiedz
@dhMichu: poważnie, nie polecam nic w tym przedziale cenowym. I tak będziesz sięgać po słuchawki przy produkcji - na monitorach za 400zł nie wysterujesz bassu poniżej 200Hz
  • Odpowiedz
@xbonio: w takim razie wstrzymam się. Mam w domu małe głośniki Paradigm, czy jeśli puszczę audio przez wzmacniacz audio z pominięciem korekcji barwy i ustawię je jak monitory to będzie w miarę dobrze?

@Gummy: dzięki cumplu. Wskazanie dobrych behringerów zawsze na propsie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xbonio: może lepiej nie podawać, bo mnie zjecie. Mieszkanie przejściowo wynajmuję, nie jest w ogóle zaadaptowane akustycznie, nawet dywanu jeszcze nie mam więc jest strasznie ciulowo, póki co zbieram sprzęt 'na później'.
  • Odpowiedz