Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do ekspertów.

Zamawiałem buty od Sary w rozmiarze 7 US(było to wyraźnie zaznaczone) a przyszły buty w rozmiar 6,5 US.
Oczywiste jest, że buty pójdą do protestu ale z tego co wiem to raczej nie oddają mi 100% kwoty. Miał ktoś jakieś podobne doświadczenia?

Buty przez te pół rozmiaru są po prostu za małe i nie nadają się do chodzenia. Oczywiście zrobię zdjęcia z błędnym rozmiarem i umieszczę w proteście.

Jeżeli zaznaczę dobitnie, że buty nie nadają się do chodzenia przez źle dobrany rozmiar + nie mam zamiaru ich wysyłać z powrotem to są jakieś szanse, że przy eskalacji dostanę 100% kwoty(przyjmuję, że Sara nie zgodzi się na oddanie pieniędzy)?

Miał ktoś taki przypadek? Ile zwrotu dostaliście?

#supermall #aliexpress
  • 16
@Vojak: a jakim prawem chcesz ją okraść i nie odesłać towaru?
Zwróci ci te 3-4 dolary za wysyłkę.
Bo ile może kosztować priorytet do Chin ? W UK sprawdziłem i tylko zapłaciłbym £17,20
W PL podobnie ale w PLN.
@lycamob: tylko, ze na Allegro odsyłając towar płace za przesyłkę 15 zł kurierem, ogolnie to nie płace za nią bo sprzedający popełniający taka gafę oddaje pieniadze za przesyłki ;)
@Husejnow: i ona też oddaje w ramach częsciowego refundu.
Tyle ile zapłacisz za wysyłkę tyle oddaje, a nowe buty wysyła pocztą.
Chyba, że chcesz je oddać, więc odsyłasz i dostajesz 100% refund + koszta wysyłki.

Z tego co czytam piszecie o:
- zostawieniu sobie butów
- dostanie zwrotu za buty (100% refund)

więc czy to nie jest kradzież?
@Husejnow: zależy dla kogo, dla mnie jest tanio, bo po
1) przesyłka leci poleconym 2) waga 1kg 3) dostarczenie w 3-5 dni

List ekonomiczny kosztuje 53p w UK, prawie 4x taniej niż w PL.

* Liczba jako jednostkę, nie przeliczam pln na gbp.
@Husejnow: ale to nie twój problem, tylko jej :)
Skoro jej się nie opłaca wtedy zostaje u cb towar, tylko trzeba wpierw się skontaktować i opisać sprawę.
Ja nigdy nie musiałem odsyłać bo jest "za drogo dla chińczyka"
ale skoro buty kosztują powiedzmy 70 zł to warto oddać np 15zł za wysyłkę niż stracić 70zł zostawiając buty u klienta.