Aktywne Wpisy
RedBulik +1105
dziadeq +265
Bawi mnie to wyparcie w sumie. Obecnie jak zarabiasz 10 000zł netto to nie stać Ciebie na kredyt na mieszkania. A przypomnę że 50% Polaków zarabia mniej niż 5000zł. Zarabiając 10k i więcej jest w top10% w Polsce pod względem zarobków i nie stać Ciebie na kredyt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
Więc to jest oczywiste, że czeka nas ostry zjazd i to jest kwestia do 12 miesięcy albo
No ale przecież nie o Hitlera ty chodzi, tylko o poglądy. Ja nie przeczę, że Korwin wielu ludziom oczy otworzył. Ani że ma sporo racji w pewnych kwestiach. Ale gościu gardzi demokracją, wyzywa ludzi od dupokratów (żałosne słówko) no i koronny argument dwóch meneli vs profesor. Jednocześnie, od 25 lat ma wyniki takie jakie ma. Gość gardzi demokracją, ale chce zostać demokratycznie wybrany - czaicie? Ja rozumiem jeszcze powiedzieć, wybierzcie mnie, zrobimy stopniowo zmiany systemowe. Ale podejście - ja gardzę demokracją, a jak mnie nie wybierzecie demokratycznie to znaczy że jesteście jak ci menele z pod sklepu - no cóż, dyskusyjne.
Ja wiem, że krytykowanie JKM tutaj jest #niepopularnaopinia - ale tym razem gościu #!$%@?ł. Posługuje się jednym z najbardziej na świecie rozpoznawalnych symboli hitlerowców w miejscu, gdzie ma reprezentować nasz kraj. Jak sądzicie, jak to się ma do akcji #zbieramynabillboard #zbieramynabilbord ?
Jeśli ktoś chce być politykiem dobrym, to musi być też politykiem skutecznym, czyli lepiej dostać 5% w wyborach i zrealizować chociaż 1% swojego programu, niż #!$%@?ć o kompletnej zmianie systemu i nigdy nie przekroczyć progu wyborczego
Krul to nie jedyna oaza wolnego rynku. Jak mam znosić takie akcje w imię poglądów gospodarczych, to już wolę poczekać aż kuce dorosną i założą własną partię.
Wyczuwam #boldupy
#4konserwy #neuropa #gorzkiezale #zawszesietrochegwalci #polityka
Korwin zawsze mówił, że nie dostanie więcej niż 15% i wiele razy mówił, że władzę chciałby przejąć nie demokratycznie, a w wyniku zbrojnego zamachu stanu (xD), a demokratycznie chciałby współrządzić będąc w koalicji.
A jak inaczej ma zostać wybrany? Sam uważam, że przy durnym i nieświadomym społeczeństwie wybory demokratycznie nie mają sensu, więc w pewnym sensie gardzę demokracją, ale w takim a nie innym ustroju przyszło mi żyć, więc się dostosowuję. Czy to odbiera mi prawo krytyki demokracji?
Ja też nie jestem jakimś wielkim fanem demokracji w obecnej formie. Ale to jest trochę tak, jakbyś wyszedł na mecz piłkarski, po gwizdku sędziego wziął piłkę w ręce i zaczął kozłować, bo sądzisz, że to uatrakcyjni rozgrywkę i pomoże Ci wygrać. Instant czerwona kartka.
Powiedz mi,
A piłem do tego, że często się słyszy - skoro Korwin gardzi demokracją, to po #!$%@? startuje. Ale kurna jak inaczej by miał wygrać wybory? Zresztą Hitler też
@cienki137: no właśnie samym startowaniem nie wygra. Startowaniem i sraniem na wyborców/wybory też tak średnio. Jeśli by wyszedł i powiedział: teraz startuję w wyborach, jak wygram zmienię ordynację - to spoko. A on startuje na równych warunkach, strzela sobie w kolano, w głowę i jeszcze raz w kolano Wiplera dla pewności. On ma powiedzmy 3% elektoratu żelaznego, i dwa razy tyle ludzi którzy