Aktywne Wpisy

czym się interesujecie?

ziko100 +25
#mecz Dlaczego polska piłka jest c-----a? Bo tacy ludzie selekcjonuja u nas pewnie młodzież w wieku 13-14 lat. Messi za drobny i wolno biega? Panie tu trzeba byczka który umie przepchnąć a nie krasnali ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet nie umi powalczyć o górna piłkę gówniarz chyba mu w domu jeść nie dają. Weź tego sebe 190 cm wzrostu któremu pilka ucieka
źródło: c3eea6211fba6a9a25d2bc0bd830e500651c6932a7fe61cb412e1c0ed4c9ea49
Pobierz

#religia #chrzescijanstwo #biblia
@dertom:
Maryja nie dokonuje cudów. Co najwyżej cuda są dokonywane za wstawiennictwem Maryi. Katolik nie ma obowiązku wierzenia w cuda.
Nie znam teologa, który by twierdził, że Maryja dokonała cudu. To tylko skrót myślowy używany przez ludzi.
Każda modlitwa, jest modlitwą do Boga, niektórzy po prostu modlą się do Niego za pośrednictwem świętych. Wiara w obcowanie świętych jest przecież zawarta w modlitwie "Wierzę w Boga".
@dertom: Może odpowiedzą ci na to słowa modlitwy "Pod Twoją obronę"
@dertom: nikt nie sugeruje, że Maryja nie grzeszyła (choć jest wzorem najwyższej świętości tuż poniżej Trójcy Świętej) - dogmat mówi tylko o jej narodzinach bez grzechu pierworodnego (podobnie jak
Ja to widzę w taki sposób. Niektórzy ludzie mają problemy z modlitwą. Najnormalniej w świecie nie potrafią się modlić. Do tego dochodzi fakt pewnej "skromności" - jak, ja takidrobny i grzeszny człowieczek mam prosić o coś Boga?
Dlatego właśnie szuka się wstawiennictwa u świętych. Co do Maryi to odsyłam do wesela w Kanie. Jezus sam nie chciał mnożyć wina - "czyż
@dertom: Akurat po co przemienił akurat wino to się nigdy nie zastanawiałem. Faktem jest że cud w Kanie jest jego pierwszym cudem i został uczyniony dzięki pośrednikowi - Maryi.