Aktywne Wpisy
gymw8nhnzd +241
Izunia znowu wyciąga lekcje z tagu, teraz juz zdjęcia nie z ryanairem tylko z LOTem w tle
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
#frajerzyzmlm #izadamczyk (nie mylic z #izaadamczyk bo jest błędnym tagiem)
LewCyzud +36
#apple
Jedną z najważniejszych wskazówek jak rozpoznać kretyna jest to, że noszą oni smartwatche.
Zegarki smart to g---o. Niczego nie jesteś w stanie zrobić na nim szybciej niż poprzez wyjęcie telefonu z kieszeni i użycia go we właściwy sposób.
Za każdym razem jak widzę takiego typa dłubiącego w tym gównie to sobie myśle „jakim k*rwa materialistycznym, konsumpcjonistycznym przygłupem jesteś, że jak Apple wypuściło swój zegarek pomyślałeś-potrzebuję go. I teraz siedzisz scrollujesz na nim, udając, że jest dla ciebie łatwiej przeczytać maila na tym zegarku niż wyjąć telefon z kieszeni”
Wyjęcie telefonu z kieszeni to dosłownie pól sekundy. Odpalaj timer. *Siedzę sobie, potrzebuję coś zrobić na telefonie, więc wyjmuje telefon*->1,839 sekundy. Czy naprawdę jest w jakikolwiek sposób szybciej dłubiąc w tym małym zegarku? „Kto do mnie dzwoni?” Patrzę na zegarek->”O Kasia!” I teraz wyjmuję mój telefon z kieszeni. Co za bzdura, kompletnie bezużyteczne
Jedną z najważniejszych wskazówek jak rozpoznać kretyna jest to, że noszą oni smartwatche.
Zegarki smart to g---o. Niczego nie jesteś w stanie zrobić na nim szybciej niż poprzez wyjęcie telefonu z kieszeni i użycia go we właściwy sposób.
Za każdym razem jak widzę takiego typa dłubiącego w tym gównie to sobie myśle „jakim k*rwa materialistycznym, konsumpcjonistycznym przygłupem jesteś, że jak Apple wypuściło swój zegarek pomyślałeś-potrzebuję go. I teraz siedzisz scrollujesz na nim, udając, że jest dla ciebie łatwiej przeczytać maila na tym zegarku niż wyjąć telefon z kieszeni”
Wyjęcie telefonu z kieszeni to dosłownie pól sekundy. Odpalaj timer. *Siedzę sobie, potrzebuję coś zrobić na telefonie, więc wyjmuje telefon*->1,839 sekundy. Czy naprawdę jest w jakikolwiek sposób szybciej dłubiąc w tym małym zegarku? „Kto do mnie dzwoni?” Patrzę na zegarek->”O Kasia!” I teraz wyjmuję mój telefon z kieszeni. Co za bzdura, kompletnie bezużyteczne
TL;DR
Teraz trochę ponarzekam na warunki zimowe w #nowazelandia. Jest tu kilka ośrodków narciarskich, ja jestem w #queenstown gdzie są dwa popularniejsze: Coronet Peak i The Remarkables. Film przedstawia drogę powrotną z tego pierwszego. Jedną z najbardziej wkurzających rzeczy jest umiejscowienie tych ośrodków. Z centrum miasta do Coronet Peak jedzie się około 30 minut, do Remarkables około 45 (z mojej chaty +kilka minut), są też busy dowożące ludzi z miasta, ale nie myśl że za darmo, o nie, bilet w dwie strony kosztuje 20-30 dolców! Nie istnieje tutaj żadna infrastruktura noclegów w pobliżu ośrodków, codziennie trzeba dojeżdżać te naście kilometrów z miasta, w tym 10km (15km w Remarkables) górską, krętą drogą (podjazd na niskim biegu, silnik w aucie grzeje się motzno). Często trzeba też montować łańcuchy na koła w połowie drogi. Prowadzi to to straty około godziny dziennie na same dojazdy. Jednak mieszkanie mając wyciąg w zasięgu wzroku, jaki serwują nam ośrodki w europejskich Alpach, to coś co powinno być standardem, a nie luksusem. Brak śniegu też jest tu problemem, zimy są dosyć łagodne, a gęste opady śniegu zdarzają się rzadko, przez co przez większość czasu trasy są zlodowaciałe, mieszkańcy tutaj mają nawet drugą nazwę na jeden z tych ośrodków - Concrete Peak ( ͡° ͜ʖ ͡°) Kolejny problem to wiatr - wieje mocno, przez co wyciągi potrafią być nieczynne przez pół dnia, tydzień temu właściwie były nieczynne przez cały weekend, dzisiaj przez pół dnia. Już nie wspomnę o tym, że w sumie ośrodki są małe, a trasy krótkie. Także ten... Nowa Zelandia to zdecydowanie nie jest odpowiedni kraj do uprawiania sportów zimowych. Fajne są tylko widoki z góry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#dzafelszukazycia
Wiesz jak szukać więcej takich "płynnych" filmów? Te ujęcia z tego filmu to chyba najlepsze jakie widziałem, bo w innych to obraz tak strasznie skacze i nie ma tego co powinno być, a tutaj tak dobrze to wychodzi. Jeszcze te ujęcia przez taki las :D
To już nie to samo co w ciężarówce, nie ma tej płynności.
Ten filmik fajny :D
Jeszcze można sobie prędkość w odtwarzaczu ustawić na x2 i jest ok.
@Boniasty: taka mała podpowiedź - spójrz na flagę Nowej Zelandii i znajdź w rogu małą flagę Wielkiej Brytanii :)