Aktywne Wpisy
kamz_4con +207
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
Zoyav +73
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Rodzajów caponaty jest tyle, ile gospodyń na Sycylii:) Ja akurat znam taką i z pewnością nie jest to wersja klasyczna. W zasadzie jest to połączenie caponaty z peperonatą, ale dzięki temu smakuje wybornie i nadaje się do wszystkiego:)
Na caponatę: czosnek, cebula, pomidory sparzone i obrane ze skóry, bakłażan, a także czerwona, zielona i żółta papryka oraz kapary, ocet z czerwonego wina, sól i pieprz. Na oliwie podsmażamy czosnek (tak z 10 sekund), dodajemy byle jak pokrojone pomidory i całą resztę pokrojoną w dość grubą kostkę, no i słoiczek odsączonych kaparów. Ocet, sól i pieprz do smaku. Gotujemy - bo ja wiem - tyle,
@dziczku: Eee, podobno te sprzedawane w supermarketach nie mają tej goryczki, tylko naturalnie uprawiane.