Wpis z mikrobloga

"W rejonie ulicy Opawskiej doszło do potrącenia przez pociąg relacji Gliwice-Częstochowa. Pod kołami znalazły się trzy osoby: 32-letni mężczyzna oraz dwie dziewczynki w wieku 4 i 8 lat. Młodsza z nich jest w stanie krytycznym, śmigłowcem poleciała do szpitala w Katowicach-Ligocie. Wkrótce więcej szczegółów."
@izeuszka: @Nutaharion:
  • Odpowiedz
Miałem sąsiada kolejarza, którego przejechał pociąg

@piotreek88: mój kolega też wpadł pod pociąg...ale to było jak miałem z 15-17 lat. Przebiegał przez tory kolejowe....( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 26
@piotreek88: Ok ale pociąg nie jest wielkości pudełka zapałek. Wymiarami jest większy niż osobówka, znacznie dłuższy i jeszcze 3 mocne reflektory(załóżmy że nie widział ze względu na słońce) Gdy pociąg jest w pobliżu wyczuć można też drganie ziemi, więc...
  • Odpowiedz
@mikii77: Można, ale jak pisałem wyżej, sąsiad kolejarz, kierownik pociągu/konduktor, a przechodził przez tory po pracy i go przejechało, więc jak widać można wpaść pod pociąg i to osoba świadoma zagrożeń.
  • Odpowiedz
@mikii77: uwierz mi pod pociag w sumie łatwo wpaść, ostatnio sasiad mi opowiadal jak za mlodu jeszcze pod parowoz prawie wpadł i to właśnie na trzezwo mlody chlop bo wtedy z 20 lat miał: D a jak to mnie nie pytan bo@sam nie jestem w stanie wytlumaczyc tego fenomenu
  • Odpowiedz