Aktywne Wpisy

kuba-rozpruwa +59
Wyobraźcie sobie co się tu będzie działo jak dotrze do nas fala Ukraińców z PTSD po wojnie. Armagedon będzie xD ciekawe ilu nowych seryjniaków nie będą w stanie złapać.
#limanowa
#limanowa

alberto81 +24
Poszukiwania Tadeusza Dudy...
Dopiero przy większych akcjach wychodzi jak policja jest niedoinwestowana (kałach)
#limanowa #policja #sluzbymundurowe #polska #ciekawostki
Dopiero przy większych akcjach wychodzi jak policja jest niedoinwestowana (kałach)
#limanowa #policja #sluzbymundurowe #polska #ciekawostki
źródło: 512970686_122262339062231178_7103576852269976098_n
Pobierz

Co lepsze? Co trudniejsze do nauki?
#programowanie
Niestety prawda jest taka że bez doświadczenia trzeba czasem robić niemal za free by zbudować sobie portfolio. Ja tak robiłem. Inni nazywali to wtedy frajerstwem, ja inwestycją w siebie.
Z czystej ciekawości, jak dawno to było i niech zgadnę, jesteś po studiach/byłeś wtedy studentem/miałeś doświadczenie komercyjne w programowaniu?
Wyszedł ES6, a.k.a. ECMAScript 2015. Olbrzymie zmiany w stosunku do wersji ES5, z której w sumie większość Frontendowców i tak nie korzysta, mimo że nawet w przeglądarkach ma już bardzo dobre wsparcie (IE9+).
Google powinno wręcz huczyć na temat ES6. Nieskromnie dodam, że w tworzenie specyfikacji ES6 miałem bardzo skromny wkład -- zgłaszałem tam poprawki. Ale to do formalnej specyfikacji, do której 99% programistów nigdy nie zajrzy, bo to syf
@Sh1eldeR: Dzięki. Nawet znalazłem ludzki opis: https://github.com/lukehoban/es6features - i b. mi się podoba :) Ciekawe kiedy to będzie zaimplementowane w przeglądarkach...
Większość rzeczy już została zaimplementowana przynajmniej w jednej. Tym razem robione to było we współpracy z twórcami przeglądarek. Wymyślano opcję, implementowano ją, patrzono jak się sprawdzi w boju. Istnieją też kompilatory ES6->ES5. Oczywiście nic jeszcze nie jest pełne. Ale choćby w NodeJS można bezpiecznie używać niektórych rzeczy.
No jak patrzę na to: http://kangax.github.io/compat-table/es6/ to dość dużo koloru czerwonego. Min w IE11. Ale i tak chyba już wiem do czego usiądę w weekend:)
Komentarz usunięty przez autora