Wpis z mikrobloga

@ManolaOla: Mirki i Mirabelki, mam pytanie do tych którzy zrzucają kg lub już udało im się zgubić pokaźny zapas. Wiem, że dieta to podstawa i o tym dyskutować nie chcę, bo do mojego MŻ dochodzą też sprawy zdrowotne itd. Chcę zapytać głównie o aktywność fizyczną i Waszą opinię czy podjęty przeze mnie tryb ma sens.

A ów tryb to wymiennie rower + basen + ćwiczenia w domu. Na basen staram się chodzić codziennie (z przerwą w weekendy), 3 razy w tygodniu ćwiczę jakieś wygibasy z aplikacją mobilną i do tego chciałabym dodać jazdę na rowerze (na początek trasy 15 - 30km). Nie odczuwam, żeby było to dla mnie za dużo, bo po prostu lubię sport, ale podczas kilkuletniego oczekiwaniu na rekonstrukcje więzadeł przybrałam stanowczo za dużo, a że teraz jestem po zabiegu chciałabym w końcu wrócić do stanu, w którym dobrze czuję się sama ze sobą. :)

Czy macie jakieś specjalne treningi na basen/rower, które typowo pomagają w zrzucaniu wagi czy istotne jest żeby po prostu robić to regularnie i konsekwentnie, a może robiliście coś zupełnie innego?

#odchudzanie #chudnijzwykopem #basen
  • 6
@ManolaOla: Ja ćwiczę kalistenike plus czasami rower, a teraz jeszcze dorzucę jogę. Ja jestem zdania ze im bardziej różnorodny ruch tym lepiej, bo ćwiczysz inne mięśnie i trudniej o kontuzje. Moja dieta polega na zdrowym zywieniu, ale często "oszukuje". Mimo tego jest naprawde ok, schudłam sporo a tryb zycia jest dla mnie na stale a nie tylko na czas diety :).