Mirki, mam przed sobą trudne zadanie, zobowiązałem się pomóc siostrze w doborze muzyki na jej imprezę ślubną.
Kontekst: nie jest to wesele czyli klasyczna potańcówa, ale bardziej posiedzenie (ale jak ktoś będzie miał ochotę to może potańczyć) disco polo odpada, bo siostra ma alergię... Myślałem o jakieś przyjemne kawałki lata 80 i okolice.
@Letoo: tez mialam poslubny obiad i robilismy playliste :) glownie lata 80 i 90, troche polskich przytulancow. Wejdz na youtube na jakos jeden utwor ktoru sie nadaje i idz tropem polecanych. Zalezy co lubia siostra i szwagier.
@Letoo: Pomyśl o gościach. Bylem ostatnio na ślubie kuzyna z obiadem w restauracji. Do obiadu muzyka na żywo fortepian + saksofon. Dla mnie to było ciekawe zestawienie bo lubię "nowe rzeczy" ale jednak starszyzna była mocno niezadowolona.
To zależy jacy goście i czego słuchają. Jedni wolą jazz, blues, inni powiedzą że disco i hity oraz tzw. radiówki. Sama najlepiej znasz swoją rodzinę i zapytaj pana młodego o jego rodzinę.
Pytanie czy ktoś ma zamiar do tego tańczyć czy tylko obiad i rozmowa po obiedzie w rodzinnym gronie.
Kontekst: nie jest to wesele czyli klasyczna potańcówa, ale bardziej posiedzenie (ale jak ktoś będzie miał ochotę to może potańczyć) disco polo odpada, bo siostra ma alergię... Myślałem o jakieś przyjemne kawałki lata 80 i okolice.
Zarzućcie jakieś sugestie!
#muzyka #wesele
Wejdz na youtube na jakos jeden utwor ktoru sie nadaje i idz tropem polecanych. Zalezy co lubia siostra i szwagier.
To zależy jacy goście i czego słuchają. Jedni wolą jazz, blues, inni powiedzą że disco i hity oraz tzw. radiówki.
Sama najlepiej znasz swoją rodzinę i zapytaj pana młodego o jego rodzinę.
Pytanie czy ktoś ma zamiar do tego tańczyć czy tylko obiad i rozmowa po obiedzie w rodzinnym gronie.